Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

‘Namazao’ Dražena u autu, bacio mu mobitel i uzeo novac od kolinja!

Dalibor iz Kunovec Brega pored Koprivnice, inače stari znanac policije, samim time posljedično i naše crne kronike, odgovoran je za nesvakidašnji slučaj razbojništva u Kunovcu. Ovih je dana Općinski sud u Koprivnici potvrdio optužnicu koprivničkih tužitelja koja otkriva zaista nesvakidašnje detalje užasa koji se dogodio 18. studenog 2020. godine i koji je pretrpio Koprivničanac Dražen.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Izudarao ga u autu

Taj je lik pak naš friški znanac crne kronike o kojem smo pisali u prošlom broju kada je uhićen zbog vrijeđanja susjede.

Kako tvrde koprivnički tužitelji, Dalibor je napao i opljačkao Dražena.

Vozeći ga makadamskim putem opel vectrom u Kunovcu, četiri puta ga je udario u glavu. Dražen je sjedio na suvozačkom mjestu, a kada je htio svojim samsungom pozvati policiju, Dalibor mu je uzeo mobitel i bacio ga kroz prozor u polje. Nakon toga, zaustavio je opel vectru i Dražena na silu izvukao iz automobila. Rekao mu je da mu mora platiti piće i da mu preda novac koji je dobio za troškove kolinja u Imbriovcu.

Nakon što mu je Dražen rekao da mu novac ne da, Dalibor mu je rekao da će ga ubiti i iz zadnjeg džepa njegovih hlača uzeo 1400 kuna. Naredio je zatim Draženu nakon toga da uđe u auto što je ovaj poslušno učinio jer ga se izuzetno bojao. Odvezli su se do trgovine gdje su popili piće. Dalibor je Dražena tamo ostavio i uzeo je njegov automobil zajedno s mesom svinje koju je Dražen zaklao na kolinju u Imbriovcu. Policajci su Dalibora zaustavili i uhitili kasnije te večeri u Koprivničkom Ivancu. Ukupno, kako su utvrdili tužitelji, Dalibor je zaradio 1000 kuna vrijedno meso svinje, 1400 kuna Draženova novca od pomaganja u kolinju i 800 kuna koliko vrijedi mobitel kojeg mu je uzeo i bacio kroz prozor.

Prijeti mu 10 godina

Nakon podignute optužnice, Općinski sud u Koprivnici ju je razmotrio, pregledao i na kraju potvrdio tako da će se Daliboru uskoro suditi zbog razbojništva zbog kojeg mu prijeti od jedne pa do deset godina zatvora.

Braniteljica okrivljenog Dalibora izričito se protivila optužnici u odgovoru na koju je rekla kako je puna nelogičnosti, pri čemu ne možemo razabrati radi li se o očajničkom pokušaju obrane, ili pak je riječ o velikom životnom i profesionalnom neiskustvu u kaznenom pravu.

Braniteljica je tako navela u odgovoru na optužnicu kako je ‘nelogično i neživotno’ da okrivljenik u isto vrijeme vozi premda obje ruke moraju biti na volanu i istovremeno udara četiri puta Dražena u glavu. Uz to, tužiteljica ne može razabrati temeljem čega su tužitelji utvrdili vrijednost bačenog mobitela i mesa svinje zato što nema podataka o starosti mobitela, niti je utvrđena vrijednost mesa, a osim toga, tvrdi kako nema materijalnih dokaza koliko je Dražen novca imao kod sebe.

Braniteljica: Ne postoje dokazi 

– U spisu ne postoje materijalni dokazi o tome koliko je Dražen imao novca kod sebe, koliko je novca potrošio i gdje te koliko novca je imao kada je svinjokolja bila gotova, te je upitno je li uopće kod sebe imao novca u navedenom iznosu – izjavila je u odgovoru na tužbu Daliborova odvjetnica, no nije imala na umu kako to što je navela uopće nije bilo bitno za stupanj osnovane sumnje koji je potreban da se optužnica potvrdi, odbaci ili pak vrati tužiteljima na doradu. Vijeće Općinskog suda utvrdilo je sasvim suprotno, osnova sumnje protiv Dalibora postoji, a optužnica kao spis nema nikakve manjkavosti prema zakonu o kaznenom postupku zbog koje bi mogla biti odbačena ili vraćena.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI