NANJUŠE GA NA KILOMETAR Ovo je čovjek kojeg podravski psi baš i ne vole, imaju dobar razlog

Ovaj veterinarski tehničar, pogađate, ovih dana obilazi kućanstva i cijepi pse protiv bjesnoće


Autor: podravski.hr — 10.02.2019. / 13:38 Aktualno

Nikola Wolf / Veterinarski tehničar Ivica Cipol 34 godine obilazi sela

Ivica Cipol iz Sigeca osoba je koju ovih dana najviše mrze svi đelekovečki psi. Ovaj veterinarski tehničar, pogađate, ovih dana obilazi kućanstva i cijepi pse protiv bjesnoće.

– Ugrizu me svakih pet godina – iskreno će Cipol o manama svog posla, koji obavlja 34 godine, sasvim dovoljno da vidi kakvo je nekad bilo stanje u poljoprivredi na području Đelekovca i Legrada, a kakvo danas. Otkriva kako u Đelekovcu više nema veterinarske ambulante, već samo u Legradu.

Kazuje da na području Đelekovca živi ukupno 160 pasa, no neki vlasnici svoje pse voze na cijepljenje u Koprivnicu, na što imaju pravo.

– Pasa je nekad bilo duplo više, oko 350. No, kada se gleda ukupan broj drugih domaćih životinja, pasa je mnogo. Primjerice, peradi ima svega 50 kućanstava u cijelom Đelekovcu, a to je katastrofa. No, i kućanstava je sve manje, selo polako, ali sigurno odumire – svjedoči ovaj veterinarski tehničar.

Susreli smo ga kad je izlazio iz dvorišta Zlatka Kadije. Prvi put nakon 13 godina nije imao što cijepiti, budući da je spomenuti ljubimac nesretno skončao pod kotačima automobila preko puta ceste. Cipol kazuje i kako je Đelekovec vrlo zdrava sredina i ljudi se rado odazivaju na cijepljenje pasa protiv bjesnoće, no boji se da će i tome doći kraj. (mi)

Nikola Wolf / Veterinarski tehničar Ivica Cipol 34 godine obilazi sela

FOTO: Nikola Wolf