Nanosi pijeska i šljunka nakon kiša ugrožavaju sigurnost vozača

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac pokrenuo je inicijativu za rješavanje problema odvodnje oborinskih voda u Bunarskoj ulici. Nakon svake obilnije kiše na glavnoj prometnici stvaraju se nanosi pijeska i šljunka, a kišnica poplavljuje i dvorišta i podrume kuća pa je Mjesni odbor od cestara zatražio da se urede kanali za odvodnju oborinskih voda.

– Sad će krenuti ljetni pljuskovi, a uskoro dolazi i jesen pa od cestara očekujemo da riješe dugogodišnji problem. Nanosi pijeska i šljunka na cesti ugrožavaju sigurnost vozača i pitanje je vremena kad će netko stradati. Zbog toga treba trajno riješiti problem, kao i zbog činjenice da vlasnici kuća nakon svake kiše trpe štete – ističe Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac.

Slavko Horvat pokrenuo je inicijativu za čišćenje odvodnih kanala u Čepelovcu

U planu su Mjesnog odbora i asfaltiranja odvojaka u Bunarskoj i Planinskoj ulici koji vode do naseljenih kuća kako bi se svim stanovnicima osigurali odgovarajući prilazi do njihovih imanja.

– Odlično surađujemo s gradskom upravom pa očekujemo da će uskoro asfalt dobiti i odvojci u kojima je šljunčani put. Ti se putovi redovito održavaju, ali najbolje je trajno rješenje da se asfaltiraju – dodaje Slavko Horvat.

U suradnji s komunalnim i poljoprivrednim redarom, dodaje Horvat, riješen je problem zapuštenih imanja koje vlasnici nisu održavali. – Stare kuće koje su predstavljale opasnost za prolaznike srušene su, a nakon upozorenja komunalnog i poljoprivrednog redara uređena su i zapuštena imanja. Nažalost, i mi smo, kao i sva manja naselja, suočeni s izumiranjem i sve je više praznih kuća i staračkih domaćinstava. No, nadamo se da će razvojem seoskog turizma po vinogorjima koja nas okružuju doći i do pomaka u demografskoj slici – zaključio je Slavko Horvat.

Foto Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mrtvačnici u Glogovcu nova fasada

Obnavlja se pročelje mrtvačnice u Glogovcu, mjestu u općini Koprivnički Bregi. Radovi su vrijedni 30 tisuća kuna, a financiraju se općinskim novcem. Iz Općine poručuju

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI