Napali članicu obitelji pa joj moraju platiti troškove liječenja – s kamatama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivica i Alina iz okolice Koprivnice prema presudi Općinskog suda u Koprivnici Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje moraju platiti 300 kuna troškova osiguranja sa zakonskim kamatama od 2016. godine.

HZZO u tužbi navodi kako su 10. svibnja 2016. godine Ivica i Alina napali članicu svoje obitelji tako da su je gurnuli, a nakon što je nesretna žena pala, vukli su je po dvorištu i ozlijedili.

FOTO: Ilustracija

Zbog nasilja u obitelji Ivica i Alina prekršajno su odgovarali te su pravomoćno i osuđeni 2017. godine temeljem presude Prekršajnog suda u Koprivnici. Prema toj presudi, navodi HZZO u tužbi protiv Ivice i Aline, odgovorni su i za troškove liječenja napadnute koje je podmirio HZZO. U tužbu su dodali kako su tuženicima Ivici i Alini uputili zahtjev za naknadu troškova liječenja i podnijeli tužbu.

Kako se tuženici nisu očitovali na tužbu niti se javljali, Općinski sud u Koprivnici zbog ogluhe je dosudio u korist HZZO tako da Ivica i Alina moraju podmiriti dug za liječenje osobe koju su ozlijedili.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI