Napali mladića u kafiću pa ga otišli prebiti i kod kuće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije


Marko (22), Antonio (22), Stjepan (27), Marijan (37), Tomislav (25) i Dražen (30) sudionici su velike makljaže u kafiću Americano i u dvorištu obiteljske kuće u Kloštru Podravskom koju je nedavno rješavao koprivnički Prekršajni sud.

Viša sudska savjetnica Zvjezdana Jurić-Kovačević proglasila ih je krivima i kaznila novčanim kaznama zbog cirkusa koji su napravili 7. svibnja prošle godine oko 1.35 sati u noći. U presudi Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici detaljno je opisan sukob. Stjepan (27) vikao je na Marija, psovao ga i tjerao kući iz kafića. Povukao ga je zatim rukom za majicu nakon čega je Mariju prišao Marko (22) koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,86 promila.

Marko je Marija uz ružne povike i psovke udario šakom po glavi. Napadnutom Mariju prišao je zatim drugookrivljeni Antonio (22) koji je isto bio pijan (1,01 promila) te ga također opalio po glavi. Napadnuti je mladić nakon toga pobjegao kući, no njegovim napadačima to očito nije bilo dovoljno pa su krenuli za njim.

Željni sukoba, dio ‘ekipe’ iz Americana, Antonio i Marko, sjeli su u auto i sa sobom uzeli Tomislava (25) koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,61 promila i Dražena (30) koji je bio ‘pod parom’ od 1,37 promila. Odvezli su se pred Marijevu kuću, ušli mu u dvorište i opet ga napali.

No, nakon toga iz kuće su izašli Marijov maloljetni brat i otac Marijan (37), koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,81 promila. Uslijedio je još žešći sukob u kojem je bilo svega, međusobnih udaraca, naguravanja, padanja preko ograde na cestu i šamaranja. Kako je sukob završio i je li bilo ozlijeđenih u presudi nije navedeno, kao ni podatak jesu li se napadači nakon sukoba razbježali ili su ih policajci odmah uhvatili.

Kako god bilo, policajci su sudionike makljaže prekršajno prijavili, a oni su svi i proglašeni krivima te osuđeni. Marko i Antonio moraju platiti po 600 kuna, Marijan i Stjepan moraju platiti po 525 kuna, a Tomislav 450 kuna. Maloljetnicima koji su sudjelovali u sukobu sudilo se odvojeno. (ke)

FOTO: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI