Napao gradonačelnika da laže, on mu nije vratio, jer je, kaže dobro odgojen

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vijećnici Gradskog vijeća na sjednici u petak prihvatili su proračun za 2020. godinu. Žestoka prepirka oko trošenja gradskog novca počela je i prije same točke proračuna za 2020. godinu. Program građenja komunalne infrastrukture posvađao je gradske vijećnike Mirjanu Novak (HNS), Zlatka Balaška (HDZ ) i gradonačelnika Dubravka Bilića. Vijećnica Novak primijetila je da u ovom programu za 2020. godinu nema radova previđenih u prigradskom naselju Apatija.

– Već godinama se u Apatiji ništa nije radilo. Prometnica je u groznom stanju, kanali za odvod oborinskih voda isto tako. Naša dvorišta i podrumi plivaju, a ne vidim da je planu gradnje Apatija. S druge strane, Zlatko Balaško opet se osvrnuo na nerealiziran projekt pješačke staze, a gradonačelnika optužio da laže, kada je izjavio da je pokušao s mještanima Apatije razgovarati o rješenju problema s kanalima za oborinskim vodama. Gradonačelnik Dubravko Bilić tada je odgovorio da je “teško pristojno razgovarati s nepristojnim ljudima, ali će se potruditi jer je bolje odgojen”.

Gradski vijećnici većinom glasova prihvatili su proračun

– Često prolazim Apatijom, pa sam vidio da je izgrađen novi sustav javne rasvjete tako da se ne može reći da ništa nije napravljeno. U mjesnom odboru Apatija prošlih godina najveći dio svog proračuna mjesni odbor uložio je u nogometni klub, koji je sad u blokadi zbog 40.000 kuna duga. Drugi mjesni odbori drugačije su ulagali svoj novac. Isto tako, novim proračunom predvidjeli smo više sredstva za mjesne odbore da bismo mogli samostalno provoditi neke projekte – rekao je Dubravko Bilić.

Proračun za 2020. godinu iznosi 56,9 milijun kuna, što je za gotovo devet milijuna kuna manje negoli prošle godine, a najveća je razlika u prihodima od nefinancijske imovine, točnije prodaje zemljište.

Dubravko Bilić

– Novim pristupnim planom morat ćemo mijenjati uvjete za izgrađenost zemljišta u gospodarskim zonama, jer trenutno nemamo novog zemljišta koje bi gospodarstvenici mogli kupiti za širenje svog poslovanja. Time ćemo postojećim gospodarstvenicima omogućiti da prošire svoja hale ovdje u Ludbregu, a ne da sele drugdje. Također, u proračunu je predviđeno milijun kuna za kupnju novog zemljišta – obrazložio je Dubravko Bilić. Gradski proračun prihvaćen je s devet glasova za, jednim protiv i tri suzdržana.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI