Napao suprugu koja je sjedila na trosjedu: Žao mi je, ja vam nisam takav!

Obiteljski nasilnik (36) iz Križevaca presudom Općinskog suda u Bjelovaru proglašen je krivim zbog obiteljskog nasilja koje je počinio sredinom veljače prošle godine, no neće iza rešetaka. Sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda Petar Malivuk Jovanović kaznio ga je uvjetnim zatvorom u trajanju od 15 dana uz rok kušnje od 12 mjeseci. Sudac je odbio prijedlog policijskih službenika kao tužitelja da se nasilniku izrekne zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji. Nasilnik mora i u roku od mjesec dana podmiriti 100 kuna sudskog paušala.

Nesretna žena (37), inače supruga osuđenog nasilnika i majka troje njihove zajedničke djece, 11. veljače prošle godine, oko 18.30 sati, proživjela je zajedno sa svojom djecom zaista ružno i traumatično iskustvo.

Nasilni joj je zlotvor prišao u dnevnom boravku obiteljske kuće dok je sjedila na trosjedu. Rukama ju je uhvatio za ramena, podigao ju je nasilno s trosjeda i tresao. Majci je nakon toga u pomoć pristigla njihova 13-godišnja kći, a svemu je kroz otvorena vrata svoje spavaće sobe svjedočilo njihovo preostalo dvoje djece, kći (14) i šestogodišnji sin.

Nasilnik je na sudu skrušeno priznao i pokajao se za to što je optužen. Sucu je rekao kako se u prisutnosti djece prema supruzi ponašao na neprimjeren način.

– Žao mi je jer nisam osoba sklona činjenju prekršaja i nemam namjeru činiti bilo kakve prekršaje. U dobrim sam odnosima sa ženom i djecom i nema potrebe za izricanjem predložene mjere – kazao je osuđeni nasilnik misleći na mjeru zabrane približavanja supruzi što bi značilo da bi se morao odseliti od kuće.

Sudac je takav prijedlog policije kao tužitelja odbio objašnjavajući svoju odluku time da tijekom postupka nije utvrdio okolnosti koje bi opravdavale izricanje konkretne mjere. Uvjetnom osudom, naglasio je sudac, postići će se svrha kažnjavanja i tako utjecati na okrivljenog muškarca, ali i sve ostale, da ne čine ovakve ili slične prekršaje. Okrivljeni je muškarac inače do sada prekršajno osuđivan samo zbog prometnih prekršaja, nikada zbog nasilništva. Zbog toga je na kraju i prošao samo s uvjetnom osudom.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI