NAPETO UOČI DRAŽBE Ervačić kupio Naturu Agro za 54 milijuna, Grbić prekasno uplatio jamčevinu

'Došlo je do nesporazuma sa stečajnim sucem oko roka za uplatu jamčevine, mislio sam da je utorak bio zadnji dan', rekao nam je Miodrag Grbić koji je već kupio Naturinu mljekaru


Autor: podravski.hr — 22.03.2013. / 16:51 Aktualno

VARAŽDIN, ĐURĐEVAC – Mirko Ervačić, vlasnik Osatina grupe iz Semeljaca pokraj Đakova, kupio je imovinu Nature Agro u stečaju za 54 milijuna kuna.
No, prava drama odvijala se uoči same jučerašnje dražbe na Trgovačkom sudu u Varaždinu. Uz Ervačića, koji je nedavno prilikom obilaska Nature Agro vikao radnicima da su budale, kreteni, smeće i primitivci te je izvrijeđao i zaštitara kojem je odbio pokazati osobnu iskaznicu, jamčevinu od 5,4 milijuna kuna uplatio je i Miodrag Grbić, vlasnik pulskog Betovena, koji je već kupio mljekaru i pekaru Nature.
Sudac Hugo Wedemeyer, međutim, nije dozvolio da Grbić sudjeluje u dražbi jer je jamčevinu uplatio u utorak, dan nakon isteka roka za uplaćivanje jamčevina. Zbog toga je hladnjaču i voćnjak, pogone za preradu mesa i proizvodnju suhomesnatih proizvoda, silose, tvornice stočne hrane i 550 hektara poljoprivrednog zemljišta kupio Mirko Ervačić.
– Došlo je do nesporazuma sa stečajnim sucem oko roka za uplatu jamčevine i mislio sam da je utorak bio zadnji dan. Na kraju je ispalo da sam zakasnio – kratko je nam je rekao Miodrag Grbić.
Pokušali smo od Mirka Ervačića saznati kakvi su mu poslovni planovi s Naturom Agro, no on nam je preko svoje pravnice poručio da je nedostupan za davanje bilo kakvih izjava.
Propao je, pak, četvrti pokušaj prodaje preostale imovine Poljoprivredne zadruge Đurđevac. Još uvijek nema kupaca za poslovnu zgradu u Ulici Đure Basaričeka sa zemljištem površine četiri tisuće četvornih metara, klaonicu u Ulici Šandora Brauna te upravnu zgradu, silose i planu s opremom u Ferdinandovcu.
– Dražbeno ročište u petom krugu prodaje bit će održano 16. travnja, a cijena imovine bit će smanjena za 20 posto u odnosu na procijenjenu vrijednost – rekao je Stanko Makar, stečajni upravitelj Poljoprivredne zadruge Đurđevac.
Izvještava: DINKO BOROZAN