Napokon dobili novu liječnicu, u zadnjih 20 godina izmijenilo se 15 liječnika

Općina Ferdinandovac i tamošnja ambulanta dobili su novu liječnicu, Ivu Vidović iz Čakovca. Nakon odlaska dr. Jerka Anđelića iz Zagreba, koji je na posao svakodnevno putovao, na specijalizaciju u lipnju, ambulanta je ostala bez liječnika te je bio raspisan natječaj, a na njega se javila spomenuta liječnica i već uselila u općinski stan namijenjen liječniku, koji plaća simboličnu jednu kunu.

Dr. Jerko Anđelić ljetos je otišao na specijalizaciju

Kako su istaknuli u Općini, već više od dvije godine Dom zdravlja nije imao stalnog liječnika, a nedostatak je dva-tri dana u tjednu popunjavao dr. Mirko Zdeličan,  umirovljeni liječnik.

– U posljednjih 20 godina u našoj se ambulanti izmijenilo 15-ak liječnika – kazao nam je općinski načelnik Vjekoslav Maletić i dodao da se nada da će nova liječnica ostati dulje vrijeme. Dodaje kako bi je u ostanku u njihovu mjestu, uz besplatan stan, mogla potaknuti izdašna naknada od 50 tisuća kuna za svaku godinu rada u ambulanti.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI