Napokon u 21. stoljeću: “Da smo čekali Mjesni odbor, nikada ne bismo dobili asfalt”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Odvojak u Ulici Grkinska u đurđevačkom kvartu Peski konačno će dobiti asfaltirani put. U odvojku je smještena kuća obitelji Feletar koja je godinama čekala da se asfaltira prilaz njihovu imanju.

– Bili smo sigurni da Mjesni odbor našeg kvarta lobira da se asfaltira i prilaz do naše kuće, no to očito nije bilo tako. Godinama je prilaz našoj kući nakon svake kiše bio blatnjav i pun lokvi, a kako više nismo mogli trpjeti tu situaciju, odlučili smo sami uzeti stvari u svoje ruke – priča nam Ljerka Feletar.

Ljerka Feletar

Obitelj Feletar sama se obratila gradskoj upravi sa svojim problemom i nakon njihove molbe odlučeno je da se asfaltira i odvojak u Grkinskoj ulici.

– Kad smo vidjeli da se asfaltiraju okolne ulice i vinogradarski putovi, bili smo još više ogorčeni pa smo se obratili gradskoj upravi. Tek tad smo saznali da Mjesni odbor Peski uopće nije predlagao asfaltiranje našeg odvojka. Ne shvaćamo koja je onda uopće svrha Mjesnog odbora kad ne mari za probleme stanovnika svog kvarta – ističe Ljerka Feletar.

U odvojku Grkinske ulice, dodaje Ljerka, nužno je postaviti i javnu rasvjetu jer je na prilazu do njihove kuće u večernjim satima mrkli mrak. Od gradske uprave zatražili su da se riješi i taj problem.

-Do kraja ovog tjedna trebali bi biti obavljeni asfalterski radovi, a nadamo se da će se gradska uprava pobrinuti i za rasvjetu. U večernjim satima moramo nositi svjetiljku jer do našeg puta ne dopire svjetlo ulične rasvjete – kaže Ljerka Feletar.

U gradskoj upravi ističu kako su nakon molbe obitelji Feletar asfaltiranje odvojka uvrstili u program asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

– Nakon asfaltiranja u odvojku Grkinske ulice u planu je i postavljanje javne rasvjete – navode u gradskoj upravi.

Stanešić: Mi smo poslali zahtjev za asfaltiranje odvojka

Stjepan Stanešić, predsjednik Mjesnog odbora gradskog kvarta Peski, ističe kako redovito upozoravaju gradsku upravu na komunalnu problematiku u svom kvartu.

– Mi smo poslali zahtjev za asfaltiranje odvojka u Grkinskoj ulici i nije točno da ne upozoravamo na bilo kakvu problematiku u našem kvartu. Aktivni smo u radu i neprestano gradskoj upravi dostavljamo zahtjeve što sve treba učiniti u našem kvartu – kaže Stjepan Stanešić.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI