Napomena putnicima: Počinje temeljita obnova željezničkog kolodvora

Podravski list profile

Paralaleno s radovima na gradnji drugog kolosijeka i obnovi starog od Dugog Sela do Križevaca, obnovit će se gradski željeznički kolodvor, potvrdili su nam prošli tjedan iz HŽ Infrastrukture.

– S obzirom na stanje zgrade i potrebe putnika, u sklopu novog ugovora o građenju uredit će se pročelje zgrade, prostori za prijem i otpremu putnika te će se izgraditi parkiralište. Za sve navedeno pokrenute su aktivnosti izrade tehničke dokumentacije i ishođenja potrebnih dozvola – bili su šturi iz odnosa s javnošću državne kompanije.

Neslužbeno, pak, doznajemo kako će obnova kolodvorske zgrade i okoliša biti prilično temeljita. Naš izvor kaže kako će se promijeniti kompletne instalacije, stolarija i podovi te će se zgrada obojati iznutra i izvana.

Zgrade uz glavni kolodvorski objekt srušit će se i na njihovu mjestu izgradit će se parkiralište za 300 automobila. Također će se urediti glavni peron.

Već u tijeku listopada trebali bi početi radovi na uvođenju plina, prije svega zbog stanara, umirovljenih djelatnika HŽ-a, u šest stanova u glavnoj kolodvorskoj zgradi. Oni se sada griju na drva, a s rušenjem okolnih zgrada ostat će bez drvarnica. Neslužbene informacije govore kako bi gradski kolodvor u novome ruhu trebao osvanuti do konca iduće godine.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti