Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Napravite nam staze prije nego netko izgubi život!”

Ponovno se u Ludbregu aktualizirao problem sigurnosti prometa na županijskoj cesti, koji prolazi kroz prigradska naselja Sigetec Ludbreški, Slokovec i Apatija. Ovo je stari problem, ali nanovo je aktualiziran jer je sad postao još akutniji. Naime, po ovim prometnicama dnevno prolaze stotine kamiona i automobila. Povećanom eksploatacijom šljunka na obližnjim šljunčarama teretni se promet još povećao. Pored ovih prometnica ne postoji pješačko-biciklistička staza, a po njima pješače i djeca kad idu do autobusne postaje gdje čekaju prijevoz za školu. Upravo zbog toga mještani ovih naselja pomalo su izgubili strpljenje te od gradske uprave i ŽUC-a traže brzo rješenje.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na relaciji Sigetec-Slokovec-Apatija, županijskoj cesti, postoji inicijativa već 15 godina, a zadnjih deset do dvanaest godina intenzivno razgovaramo o tome da bi se trebale napraviti pješačko-biciklističke staze i to se svake godine, već nekih osam-devet godina, stavljalo u Proračun Grada i na inicijativu mjesnih odbora. Bile su izlike da će se raditi kanalizacija, ali biciklističkih staza nemamo ni dalje. Situacija je ozbiljna i takvu je moramo shvatiti jer tu postoji puno industrije, mnoštvo kamiona na toj relaciji, a u tijeku radnog vremena kamionski je promet veći nego na DC D2. Tu je cesta vrlo uska, a djeca idu u školu. Evo, ja svoju djecu vozim i na autobusnu i u školu jer je preopasno pustiti djecu da idu sama. Stav je da bi se taj projekt morao odraditi čim hitnije i brže jer sigurnost mještana je ugrožena i ne želimo da netko izgubi život. Inicijativa mjesnih odbora Sigetec, Slokovec i Apatija je da se čim prije taj projekt pokrene i da se stavi u proračun za 2022. godinu – naveo je Zlatko Sova, nezavisni gradski vijećnik, koji živi u Sigecu Ludbreškom, pa predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Izgradnja pješačko-biciklističkih staza na ovoj relaciji već je godinama tema među „narodom“  i na sjednicama Gradskog vijeća. Niti ove godine nije se mnogo promijenilo. Projekt izgradnje pješačke staze prema Apatiji nekoliko puta prijavljen je preko MUP-ova programa rješavanja prometnih crnih točaka, a niti teške prometne nesreće, koje su se događale na ovoj dionici, nisu pogurale ovaj projekt k realizaciji. Onda je pak bilo govora da se pješačko-biciklističke staze ne mogu raditi prije aglomeracije, jer zbog infrastrukturnih razloga staza  se mora graditi na strani po kojoj će se raditi radovi na vodovodnoj i odvodnoj mreži. No, sad je pak problem što je projekt aglomeracije Ludbreg zbog raznih razloga odgođen te je Varkom u prošlom razdoblju stavio pod prioritet neke druge projekte.

Zlatko Sova

Pokušali smo doznati imaju li Grad i ŽUC planove započeti radove na izgradnji pješačko-biciklističkih staza ove godine, no konkretan odgovor nismo dobili, ali veća je vjerojatnost da je odgovor negativan. Mala je utjeha  građanima što je i ove godine ovaj projekt uvršten u plan izgradnje komunalne infrastrukture, za koji je Grad Ludbreg u svom proračunu odredio 500.000 kuna, a 1,5 milijuna kuna financirao bi ŽUC. No u toj pak ustanovi drže se svojih planova i staze vezuju uz projekt aglomeracije. No, za projekt Aglomeracije još nije niti raspisan natječaj za izvođača radova, tako da je vrlo malo izgledno da će se ovaj problem riješiti unutar ove godine.

– Obavještavamo vas da su kao i prijašnjih godina sredstva za Ludbreg i okolne općine osigurana Financijskom planom za 2022. godinu. Što se tiče detaljnog plana građenja, isti je vezan uz aglomeraciju Ludbreg gdje ćemo usklađivati radove u narednom razdoblju s već spomenutom aglomeracijom, a s obzirom na nepredvidivost troška zimske službe, također detaljnije se planira nakon završetka njezina rada – odgovorili su na naš upit iz ŽUC-a Varaždinske županije.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI