Napuštena željeznička postaja postala je pravo seosko ruglo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željeznička postaja u Novigradu Podravskom kao i, nažalost, mnoge druge postaje, sve je samo ne reprezentativno zdanje. Iako vlak staje u Novigradu Podravskom, tamo nema osoblja HŽ-a.

– U zgradi željezničkog stajališta osoblje HŽ Infrastrukture ne nalazi se pet godina, budući da je puštanjem u rad uređaja za automatsko osiguranje prometa na željezničko-cestovnom prijelazu u mjestu Novigrad Podravski prestala potreba za čuvarom prijelaza koji je do tada ručno spuštao rampu i brinuo se o stajalištu – kažu u HŽ Infrastrukturi.

Zgrada je oronula, zapuštena i prepuna smeća i potencijalno opasnih mjesta za sve one koji čekaju vlak u Novigradu ili tamo silaze s vlaka. Otvor koji vodi u podrum je nezaštićen, na nekim dijelovima srušila se ograda, razbijenog stakla ima posvuda, a unutrašnjost glavne i pomoćnih zgrada služi kao smetlište za neodgovorne građane. Da stvar bude gora, u neposrednoj blizini nalazi se vrtić, osnovna škola i sportska dvorana, a postaju koriste većinom učenici koji odande idu u Koprivnicu u školu.

– Nažalost, otkako je zgrada zatvorena, svjedočimo vandalizmu nesavjesnih pojedinaca koji redovito devastiraju zgradu i njen okoliš. Napominjemo kako je zadnja košnja trave odrađena 16. rujna ove godine, a ovih dana bit će pokrenut i postupak uklanjanja grmlja i voćki koje se nalaze u sklopu stajališta. Također, bit će organizirano i uklanjanje smeća – rekli su u HŽ Infrastrukturi.

Budući da se pomoćne zgrade, a vjerojatno niti glavna zgrada, više nikad neće koristiti, planira se rušenje svih objekata osim zgrade stajališta, kažu u HŽ Infrastrukturi.

Hoće li ista sudbina zadesiti i ostale željezničke postaje koje su u istom, pa čak i lošijem stanju, ostaje za vidjeti. Slažu se mnogi, bolje je i da ih nema uopće, nego da su ruglo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI