Naš Božo pijan teško ozlijedio suvozača, kažnjen je uvjetno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božidar (35) iz Poljane Križevačke kaznenim je nalogom Općinskog suda u Bjelovaru proglašen krivim zbog teške prometne nesreće koju je u prvim minutama 2020. godine skrivio u Poljani Križevačkoj. U nesreći je teško stradao njegov suvozač koji je slomio ruku te natukao glavu i prsište.

Prema presudi sutkinje Ivanke Zeman, Božidar je upravljao škodom octavijom iz smjera Tučenika prema Cubincu. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,11 promila i s tako smanjenim vozačkim sposobnostima te zbog neprilagođene brzine noćnim uvjetima vožnje, u zavoju je izletio s kolnika. Automobil mu je najprije zahvatio bankinu, a nakon izlijetanja udario je u betonsku cijev kolnog prilaza.

Došlo je do nekontroliranog prevrtanja škode octavije koja je na kraju svog puta udarila u hidrant i zaustavila se udarcem u betonsku banderu. Nakon suđenja Božidar je proglašen krivim i osuđen je na 10 mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Oštećeni suvozač, Vodne usluge Križevci i Hrvatska elektroprivreda Terenska jedinica Križevci svoje će potraživanje morati pokušati namiriti u privatnoj parnici protiv Božidara koju će morati pokrenuti, a njemu kao vozaču je na godinu dana izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja svih vozila. Mora podmiriti i 300 kuna troškova kaznenog postupka. Presuda je donesena prihvaćanjem kaznenog naloga Općinskog državnog odvjetništva, što je skraćeni postupak bez odvijanja stvarne rasprave na sudu, a kazneni je nalog prihvaćen na temelju svih dokaza protiv vozača koji je skrivio ovu tešku nesreću.

Osuđeni Božidar može prigovoriti na presudu, no onda će protiv njega biti proveden ‘pravi’ postupak u kojem su pravila znatno drugačija, a troškovi postupka nemjerljivo veći. Nova 2020. godina u križevačkom kraju bila je zaista tragična. Osim ove nesreće koja se dogodila u Poljani Križevačkoj u 00:10 sati i 23:50, dakle u razmaku od samo 20 minuta, u nesreći koja se dogodila u Radničkom Dolu u Križevcima teško je ozlijeđen mladi križevački sportaš Karlo Sokač.

O posljedicama te tragedije svjedočimo i danas zato što nesretni Karlo i njegova obitelj muku muče sa skupljanjem sredstava za liječenje. Karlo Sokač je nakon nesreće postao nepokretan. Gorak je to podsjetnik koliko treba paziti u prometu.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI