Naš direktor nije otpisao 4 milijuna kuna pa oštetio državu za 574.000 kuna

Upravo doznajemo kako je podravsko-prigorska policija privela kraju kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 53-godišnjakom i trgovačkim društvom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.   

Policija sumnja da je kao direktor i vlasnik trgovačkog društva, da bi izbjegao plaćanje poreza na dobit, davao netočne i nepotpune podatke o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđenje iznosa porezne obveze.

-Propustio je sastavljati i prezentirati godišnje financijske izvještaje primjenom odredbi hrvatskih standarda financijskog izvještavanja, temeljem čega je bio dužan napraviti otpis obveza prema drugom trgovačkom društvu u stečaju u iznosu od 3.934.448,67 kuna jer je navedeno društvo brisano iz sudskog registra te istu obvezu uključiti u prihode poreznog razdoblja 2017. godine – navode u policiji i dodaju da je to sukladno pravilniku o porezu na dobit.

Zbog toga je došlo do neutvrđivanja porezne obveze u iznosu od 574.447,59 kuna za koji iznos je oštećen državni proračun Republike Hrvatske.

-Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – doznajemo.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI