Naš grad daje 30.000 kuna za obnovu starih kuća

Đurđevac nastavlja sa sufinanciranjem obnove starih kuća kako se Đurđevčani ne bi raseljavali.

-Na području grada postoji još mnogo kuća koje su starije, ali su stabilne nisu za rušiti te im je potrebna samo obnova kako bi bile pogodne za useljenje. Stoga je ovaj program usmjeren upravo prema mladim obiteljima koje se useljavaju i iskazuju interes za kupnju i uređenje takvih kuća na našem području – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Do sada je primljeno 15 zahtjeva ukupne vrijednosti od 450.000 kuna.

-Prije odobrenja i isplate sredstava stručna komisija Grada Đurđevca izlazi na teren te utvrđuje ispravnost uvjeta, a osim dokaza o vlasništvu obiteljske kuće potrebno je priložiti i troškovnik ili predračun cjelovite obnove, dok je za pravdanje sredstava potrebno priložiti račune koji se odnose na nabavu građevinskog materijala, stolarije ili kupnje peći odnosno potrebnih materijala za postavu grijanja – navode u Gradu.

Pravo na obnovu prema izmjenama programa odnosi se na obiteljske kuće koje su izgrađene do 1985. godine i koje su legalne, a za obnovu kuća pravo podnošenja zahtjeva imaju mlade obitelji su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 40 godina, kao i roditelji stariji od 40 godina ukoliko imaju maloljetnu djecu. Pravo na sufinanciranje imaju sve obitelji koje su s radovima obnove krenule u 2020. godini, te se priznaju svi računi od 1. siječnja 2020. godine.

Korisnik potpore ne smije u vlasništvu imati druge nekretnine za stanovanje, niti može kombinirati ovu mjeru s mjerama poticanja izgradnje, kupnje ili obnove kuća.

Foto ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI