Naš grad dobit će još dva rotora: Gradit će ih na opasnim raskrižjima!

Grad Đurđevac u idućoj godini u planu ima izgradnju još dva kružna toka u gradskom kvartu Peski. Želja je gradske vlasti riješiti problematiku na opasnom raskrižju ulica Miroslava Krleže, Matije Gupca i Kudrinke kod ulaza u park-šumu Borik te na raskrižju ulica Petra Zrinskog, Petra Preradovića i Stiske na izlazu iz Đurđevca prema Kalinovcu i Ferdinandovcu.

Za kružni tok na raskrižju Krležine, Gupčeve i Kudrinke u ovogodišnjem su proračunu osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije, a okvirni plan je da sama izgradnja krene polovicom iduće godine. Sve prometnice na tom raskrižju u nadležnosti su Grada pa će se izgradnja kružnog toka najvjerojatnije financirati isključivo novcem iz gradskog proračuna. Prema prvim procjenama izgradnja bi koštala oko 1,5 milijuna kuna jer je na tom raskrižju obnovljena podzemna komunalna infrastruktura pa nema potrebe za dodatnim „prekapanjima“.        

Kružni tok na izlazu iz Đurđevca prema Kalinovcu i Ferdinandovcu već je duže na popisu želja gradskih čelnika jer bi se njegovom izgradnjom stvorili i uvjeti za zatvaranje kamionskog prometa po gradskim ulicama. I na raskrižju ulica Petra Zrinskog, Petra Preradovića i Stiske obnovljena je podzemna komunalna infrastruktura pa bi i taj kružni tok prema prvim procjenama koštao oko 1,5 milijun kuna. Izgradnju tog kružnog toka gradska uprava namjerava realizirati u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.

U tijeku su pregovori da i Županijska uprava za ceste u svoj proračun za iduću godinu uvrsti kružni tok na izlazu iz Đurđevca i gradski čelnici nadaju se da bi već u proljeće krenula realizacija te investicije. Taj kružni tok spojio bi se i na istočnu gradsku obilaznicu koja je u izgradnji pa bi za kamionski promet isključivo bila otvorena ta trasa. To bi donijelo i olakšanje stanovnicima Krležine i Škurdijeve ulice gdje je trenutna trasa za kamionski promet pa učestalo zbog tog teretnog prometa vlasnicima kuća pucaju pročelja, a nastaju i brojna oštećenja na cestama.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI