Naš grad napokon će imati svoj muzej: Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreg već duže vrijeme zbog količine građe ima potrebu za muzejom, a Izmjene zakona o muzejskoj djelatnosti omogućile su malim gradovima do deset tisuća stanovnika da ga mogu osnovati u sklopu ustanove.

Kako u Ludbregu postoje svi temelji za razvoj Muzeja – etnografska i sakralna zbirka, Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak 2018. godine krenuo je u proces pripreme za njegovo osnivanje. Muzej se može osnovati ako su osigurani svi uvjeti propisani zakonom, a koji uključuju muzejsku građu, relevantnu muzejsku dokumentaciju, prostor za obavljanje djelatnosti, opremu i sredstva za rad, sustav za osiguranje i zaštitu muzejske građe i dokumentacije, stručne djelatnike te plan i razvitak muzeja.

– Dobili smo rješenje Ministarstva kulture i medija o postojanju uvjeta i sada nas samo očekuje formalni upis Muzeja grada Ludbrega kao posebne organizacijske jedinice Centra i priprema konačnog rješenja stalnog postava, čime želimo dobiti jednu zaokruženu cjelinu – istaknuo je mr. sc. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI