Naš grad ostao bez dimnjačara: Iznenadno dali otkaz u najgore vrijeme

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevac i prigradska naselja na početku sezone grijanja ostali su bez dimnjačarske usluge. Naime, dimnjačari iz Komunalnih usluga Đurđevac, koja ima koncesiju, s krajem rujna dali su otkaz pa gradska tvrtka više nema potrebnu radnu snagu za te usluge. Otkazi dva dimnjačara ponovno su rasplamsali priču da iz Komunalnih usluga Đurđevac učestalo odlaze radnici nezadovoljni radnim uvjetima i plaćom jer su oba dimnjačara posao našla u privatnom dimnjačarskom obrtu.

Ovaj je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Odlazak dimnjačara već je zadao probleme pojedinim građanima koji su namjeravali tijekom prošlog tjedna obaviti čišćenje, a u gradskoj tvrtki ističu kako nema razloga za paniku.

Bara Čubelić

– Nekorektno je od naših sad već bivših djelatnika što su otkaz dali na početku sezone grijanja. Ako nisu bili zadovoljni, mogli su dati otkaz u svibnju kako bi tvrtka imala dovoljno vremena da se pronađu novi dimnjačari – kaže Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac.

Tvrtka, dodaje ona, intenzivno radi na pronalaženju rješenja kojim bi dimnjačarska služba čim prije bila ponovno na raspolaganju građanima.

– Tu na području grada imamo osobu koja je preko programa samozapošljavanja pokrenula dimnjačarski posao i sad se traži zakonska osnova prema kojoj bi on privremeno obavljao čišćenje dimnjaka na našem području. Mi imamo jednu osobu koju školujemo za dimnjačara, no njeno školovanje završava u idućoj godini pa dotad moramo naći privremeno rješenje – pojašnjava Bara Čubelić.

U slučaju da gradska tvrtka neće imati zakonsku osnovu da dimnjačarsku službu obavlja osoba koja je preko programa samozapošljavanja pokrenula dimnjačarski posao, Gradsko vijeće morat će raspisati natječaj za novog koncesionara. To znači da bi procedura za odabir nove dimnjačarske službe potrajala minimalno mjesec dana i u tom bi razdoblju Đurđevac i prigradska naselja bili bez dimnjačara.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI