Naš grad želi bolju demografsku sliku: Mladima velike potpore za kuće

Grad Đurđevac i dalje provodi program poticanja obnove kuća za mlade obitelji radi poboljšanja demografske slike. Pravo na potporu za obnovu odnosi se na obiteljske kuće izgrađene do 1985. godine i koje su legalne, a za obnovu kuća pravo podnošenja zahtjeva imaju mlade obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 40 godina, kao i roditelji stariji od 40 godina ako imaju maloljetnu djecu.

Sufinanciranje se priznaje za cjelovitu obnovu obiteljske kuće koja se odnosi na uređenje krovišta, fasade, zamjenu stolarije i sustava grijanja ili za djelomičnu obnovu ako je dio već obnovljen. Za kuće na području grada sufinanciranje iznosi 30 posto od vrijednosti radova na uređenju, a maksimalno do 30.000 kuna, dok se u prigradskim naseljima sufinancira 50 posto od vrijednosti radova, također maksimalno do 30.000 kuna.

Korisnik potpore ne smije u vlasništvu imati druge nekretnine za stanovanje, niti može kombinirati ovu mjeru s mjerama poticanja izgradnje, kupnje ili obnove kuća. Prije odobrenja i isplate sredstava komisija Grada će izaći na teren te utvrditi ispravnost uvjeta, a osim dokaza o vlasništvu obiteljske kuće, potrebno je priložiti i troškovnik ili predračun cjelovite obnove, dok je za pravdanje sredstava potrebno priložiti račune koji se odnose na nabavu građevinskog materijala, stolarije ili kupnje peći odnosno potrebnih materijala za postavu grijanja.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI