Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš Luka (22) nema sreće s policijom, u jednom danu čak triput kažnjen

Luka (22) iz okolice Križevaca u posljednjim je danima prošle godine od suda dobio ‘pravu čestitku’ za novu godinu. Naime, trima zasebnima presudama križevačke Stalne službe Općinskog suda u Bjelovaru proglašen je krivima te mora platiti ukupno 10.000 kuna kazne i dodatnih 350 kuna sudskih troškova.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zanimljivo je u cijeloj priči to što su sve tri presude protiv njega donesene u istom danu. Prema presudama, možemo zaključiti kako je naš antijunak imao zaista turbulentno neslavnu 2020. godinu. Kronološkim slijedom događaja, Lukin ‘okršaj’ s policijom krenuo je u kasnim večernjim satima 8. svibnja te godine kada su policajci u Ulici kralja Petra Krešimira zaustavili BMW kojim je upravljao. Na upit policajaca posjeduje li predmete kaznenog djela ili prekršaja, iz prostora ispod suvozačkog sjedala dragovoljno im je predao plastičnu vrećicu u kojoj je bilo 1,57 gama marihuane. Zbog toga je zaradio kaznu od 3000 kuna.

Zatim se Luka s policijom ‘poigrao’ pet dana kasnije, 13. svibnja te godine kada su ga oko 21.00 sat zaustavili i prijavili zbog naglog povećanja broja okretaja motora i naglog povećanja brzine s proklizavanjem kotača prilikom kretanja na semaforiziranom raskrižju Ulica branitelja Hrvatske i Nikole Tesle. Kako su policajci kazali na sudu, imali su spušten prozor i dobro čuli kako Luka čini taj prometni prekršaj. Zbog toga je Luku sudac Darko Laklija osudio s dodatnih 1000 kuna. Ponudili su policajci Luki na mjestu događaja da odmah plati kaznu, no on je to odbio i poručio im je: ‘Vidimo se na sudu’. Posljednju je kaznu Luka zaradio zbog prekršaja u kojem su ga policajci zatekli 24. listopada 2020. godine u Lepušićevoj ulici u Križevcima oko 21.40 sati.

Ovog puta Luka im je vjerojatno odbio dopustiti pretres automobila pa su policajci pribavili nalog Županijskog suda u Bjelovaru i tijekom pretrage u pretincu ispod suvozačeva sjedala BMW-a kojim je upravljao pronašli vrećicu s 3,61 gramom amfetaminske droge uličnog naziva ‘speed’. I zbog tog je prekršaja osuđen, kao i za posjedovanje marihuane u prvoj prijavi, s 3000 kuna. Treba istaknuti kako mu je sudac išao na ruku i kaznio ga blaže od zakonskog propisanog minimuma, a ako u roku od tri mjeseca uplati dvije trećine iznosa svake od izrečenih mu kazni, sud će mu ih uvažiti kao plaćene u cijelosti. Kako će to podmiriti, sud nije previše zanimalo. Luka je inače nezaposlen, a kako je rekao, uzdržavaju ga roditelji i živi od ušteđevine.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI