Naš maturant briljirao na državnim natjecanjima: Nije lako svake godine biti u vrhu

Luka Rogoz, maturant đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, ponovno je briljirao na državnom natjecanju iz geografije, a odličan rezultat ostvario je i na državnom natjecanju iz matematike.

Na natjecanju iz geografije osvojio je drugo mjesto, a nova titula državnog prvaka izmakla mu je za samo pola boda. U matematici Luka je osvojio četvrto mjesto, ali mu je pripala treća nagrada zbog male bodovne razlike između prvog i drugog mjesta.

Luka Rogoz

Titulu državnog prvaka iz geografije Luka je osvojio je prije dvije godine, a lani je bio treći pa je ovogodišnjim drugim mjestom upotpunio kolekciju odličja na državnim natjecanjima. Samim plasmanom na ovogodišnje državno natjecanje Luka je ponovno izborio i svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske za Olimpijadu u geografiji koja bi se trebala održati iduće godine u turskom Istanbulu.

– Nije nimalo lako svake godine biti u samom vrhu na državnim natjecanjima i presretan sam što sam ponovno bio među najboljima. Iako mi je prvo mjesto izmaklo za samo pola boda, zadovoljan sam svojim rezultatom jer sam ostvario cilj, a to je bio još jedan ulazak u reprezentaciju Hrvatske. Nadam se da će se epidemiološka situacija u idućoj godini popraviti te da će se Olimpijada u Istanbulu održati – kaže Luka Rogoz.

Iako još od osnovnoškolskih dana niže odlične rezultate iz geografije, Luka ne namjerava upisati fakultet vezan uz taj predmet. Odlučan je u namjeri da studira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a osvajanjem treće nagrade na državnom natjecanju iz matematike ostvario je pravo na izravan upis.

– Siguran sam da bih i bez ove pogodnosti koju sam dobio zahvaljujući odličnom rezultatu iz matematike ostvario upis na Fakultet elektrotehnike i računarstva. Najvjerojatnije ću odabrati smjer računalstvo jer je, uz geografiju i matematiku, moj omiljeni predmet i informatika i obožavam programirati – kaže Luka Rogoz.

Svih osam razreda osnovne škole, kao i dosadašnja tri gimnazije, Luka je završio s odličnim uspjehom i prosjekom 5,0. Za učenje, ističe on, ne izdvaja previše slobodnog vremena jer većinu gradiva nauči na nastavi.

– Većinu slobodnog vremena posvećujem programiranju. Moj dan nimalo se ne razlikuje od dana “tipičnog” srednjoškolca i uvijek imam vremena za svoje hobije i druženje s prijateljima – kaže Luka Rogoz.

U ovoj školskoj godini cilj mu je izboriti tri državna natjecanja, a uz geografiju i matematiku, treća je želja natjecanje iz informatike.

– Bilo bi lijepo srednjoškolsko obrazovanje zaključiti novim uspjehom, a najveća očekivanja ponovno će biti iz geografije. Priželjkujem još jedan naslov državnog prvaka – zaključio je Luka Rogoz.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI