Naš Rom Franjo Horvat ide u dvoboj s Kajtazijem: “Manipulirao nas je i godinama držao u sjeni!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Velika vijest, u ovo predizborno vrijeme, stiže za pripadnike romske nacionalne manjine iz Podravine i Prigorja. U duel s aktualnim predstavnikom manjina i saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem ide naš Franjo Horvat iz Koprivnice, u 12. izbornoj jedinici.

-U ovoj izbornoj jedinici bira se jedan saborski zastupnik za 12 nacionalnih manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske) – navodi Horvat i dodaje da je romska populacija brojčano najveća.

Franjo Horvat

Horvat je inače predsjednik Saveza hrvatskih Roma Bajaša i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u našoj županiji, dugogodišnji  romski aktivist. I on dolazi iz redova Roma Bajaša, koji, kaže čine više od 90 posto ukupnog broja Roma u Hrvatskoj.

-Višegodišnjim manipulacijama, Kajtazi je uspio držati ovu veliku grupaciju u sjeni pa je tako i bajaški jezik totalno zapostavljen iako ga koristi veliki dio Roma. Zanimljivo je da Kajtazi predstavlja Romsko stanovništvo u Saboru RH puna tri mandata, a da uopće ne koristi ni jednu riječ bajaškog jezika jer ga ne poznaje ni u govoru ni pismu – optužuje Horvat.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI