Naš trgovački div KTC drugi u državi, lani su imali dobit od 35,6 milijuna kuna

Podravski list profile

Križevački KTC drugi je najprofitabilniji trgovački lanac u državi, ako se gleda prihod po zaposlenom, a on iznosi čak 1,26 milijuna kuna na godišnjoj razini. Usto prvi je i po rastu dobiti na godišnjoj razini.

Podaci su to Fina-e za 2018. godinu, koji otkrivaju da je uvjerljivo na prvom mjestu po navedenim pokazateljima njemački Lidl s 2,3 milijuna kuna prihoda po zaposlenom. KTC je lani imao promet od 1,55 milijardi kuna, a najviše Konzum 9,5 milijardi, no i najveći gubitak od 284 milijuna kuna. I dok je Lidlova dobit rasla 7,4 posto, KTC-ova je rasla 7,8 posto.

Portal novac.jutarnji.hr pozabavio se financijskim pokazateljima Fina-e i naveo kako je KTC peti po dobiti u Hrvatskoj, iza Lidla, Tommyja, Plodina i Studenca i 2018. je zaokružio u plusu od 35,6 milijuna kuna. Što se tiče prosječnih plaća, u KTC-u ona iznosi 5226 kuna i po tome je na šestome mjestu. Najviše su prosječne plaće upravo u Lidlu 7639 kuna, dok lanac s najvećim prihodom Konzum ima prosječne plaće od 4536 kuna.

-KTC-u je prihod narastao za 4,69 posto, a dobit od 35,6 milijuna kuna povećala se za 7,8 posto na godišnjoj razini. EBITDA marža je iznosila 5,62 posto. KTC imao 1228 zaposlenih – navodi portal novac.jutarnji.hr.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti