Naša čitateljica: Vidjela sam pumu kraj Drave, bila mi je blizu

Kod Selnice Podravske naša je čitateljica spazila pumu o kojoj se pisalo unatrag nekoliko mjeseci. Podsjetimo, ona je viđena na više lokacija u blizini ušća rijeke Mure u Dravu, ali nikad nije uhvaćena.

Sada je ponovno viđena, i to jučer u poslijepodnevnim satima, a čitateljica koja ju je i spazila nam piše:

– Vidjela sam pumu na Dravi. Bila je udaljena od mene kojih 60 -70 metara. Bila je žuto-smeđe boje, dužine oko 2m. 150m od prve kuće.Kao i obično odlučila sam prošetati do Drave. To područje je inače jako lijepo za šetnju i sigurno je za ljude.

Kada sam stigla do obale, sa svoje lijeve strane ugledala sam životinju kako izlazi iz grmlja. Sigurna sam da je to bila puma. To se događalo u 13:45. Odigralo se brzo, previše brzo, od izlaska životinje skroz iz raslinja i vraćanja natrag tako da nisam uspjela snimiti fotografiju. Došla je do ruba korita koje je potkopano od toka Drave i vratila se brzo natrag i nisam ju više vidjela. Ne znam na koju je stranu krenula i zato sam ja krenula brzim korakom prema svom domu.

Osvrtala sam se, ali nisam htjela trčati jer možda me sad motri. Smatram da je važno potražiti životinju i obavijestiti ljude da se ne desi nešto nepoželjno, s obzirom na to da mnogi ljudi odlaze u šetnju pored Drave – piše čitateljica.

Također je za Podravski rekla kako su lovci obaviješteni o slučaju te su sad na terenu ne bi li spazili pumu.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI