Naša čitateljica: Vidjela sam pumu kraj Drave, bila mi je blizu

Kod Selnice Podravske naša je čitateljica spazila pumu o kojoj se pisalo unatrag nekoliko mjeseci. Podsjetimo, ona je viđena na više lokacija u blizini ušća rijeke Mure u Dravu, ali nikad nije uhvaćena.

Sada je ponovno viđena, i to jučer u poslijepodnevnim satima, a čitateljica koja ju je i spazila nam piše:

– Vidjela sam pumu na Dravi. Bila je udaljena od mene kojih 60 -70 metara. Bila je žuto-smeđe boje, dužine oko 2m. 150m od prve kuće.Kao i obično odlučila sam prošetati do Drave. To područje je inače jako lijepo za šetnju i sigurno je za ljude.

Kada sam stigla do obale, sa svoje lijeve strane ugledala sam životinju kako izlazi iz grmlja. Sigurna sam da je to bila puma. To se događalo u 13:45. Odigralo se brzo, previše brzo, od izlaska životinje skroz iz raslinja i vraćanja natrag tako da nisam uspjela snimiti fotografiju. Došla je do ruba korita koje je potkopano od toka Drave i vratila se brzo natrag i nisam ju više vidjela. Ne znam na koju je stranu krenula i zato sam ja krenula brzim korakom prema svom domu.

Osvrtala sam se, ali nisam htjela trčati jer možda me sad motri. Smatram da je važno potražiti životinju i obavijestiti ljude da se ne desi nešto nepoželjno, s obzirom na to da mnogi ljudi odlaze u šetnju pored Drave – piše čitateljica.

Također je za Podravski rekla kako su lovci obaviješteni o slučaju te su sad na terenu ne bi li spazili pumu.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI