NAŠA HRVATSKA: Već mjesec dana postavljaju jedan semafor, odgovor je zanimljiv

Podravski list profile

Brojni upiti došli su nam u redakciju zbog stotinjak metara  prometnice u mjestu Peteranec. Naime, radi se u dijelu državne ceste u samom središtu mjesta, gdje je na sto metara ceste otvoreno gradilište sada već čitavih mjesec dana. Osim što ovakvo stanje usporava promet, ova kratka dionica opasna je za one koji ozbiljno ne shvate znakove da se radi o dionici kojom se mora voziti posebno usporeno i oprezno.

Naime, na tom dijelu izrezan je gornji dio asfalta, nakon čega su radovi stali.

Kako doznajemo, na ovom dijelu planira se ugraditi semafor za pješake, no mnogima je sporna dinamika izvođenja ovih radova.

– Ne razumijem kako mogu prometnicu ovako ostaviti mjesec dana zbog jedog semafora. Ljudi koji ne znaju za radove tamo jako koče jer se uplaše kada prođu kroz mjesto gdje nestaje fini dio asfalta. Već nekoliko puta skoro je došlo do prometne nesreće – govori nam je jedan od mještana Peteranca.

Iz Hrvatskih cesta su pak odgovorili da sve ide prema zacrtanom roku, koji je za ovu vrstu radova dva mjeseca.

– Sami radovi počeli su 19. ožujka, a završetak je predviđen za 19. svibnja. Temeljem ugovora radove izvodi PZC Varaždin, kome je izdana suglasnost za izvođenje uz postavu privremene regulacije prometa te molimo sudionike u prometu da se ona poštuje. Sukladno samom tehnološkom procesu izvođenja radova nakon uređenja i postave podzemnih semaforskih instalacija u kolniku državne (planirani završetak je sutra, u utorak), može se i odmah će se pristupiti asfaltiranju završnog (habajućeg) sloja asfalta na kolniku državne ceste, što će se i izvesti najkasnije do 9. svibnja – odgovorila je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti