Naša Ivana bori se s teškom bolesti: Terapije su skupe, no strani liječnici su optimistični

Ivana Ivančan (32) iz Molva već 14 godina nosi se s teškim bolestima jetre. Prvo joj je dijagnosticiran sklerozirajući kolangitis, a prije šest godina razvila se upala žućnih vodova i posljedično sepsa.

-U početku bolest je bila stabilna i nadala sam se da neće doći do novih komplikacija. Pravi šok uslijedio je lani kad mi je nakon brojnih pretraga dijagnosiciran rijedak karcinom u području žučovoda – priča nam Ivana Ivančan.

Ivana Ivančan

Liječnici su odmah njen slučaj karcinoma proglasili kompliciranim pa se Ivana u početku teško nosila s novom dijagnozom. U liječenju je odmah isključena mogućnost bilo kakve operacije ili transplatacije jetre.

-Nije mi bilo lako nositi se s novim dijagnozama moje bolesti. Kako sam u Hrvatskoj iscrpila sve moguće metode liječenja, odlučila sam pomoć pronaći u bolnici u Njemačkoj. Tamo sam počela primati imunoterapiju s dendritičkim stanicama koja se pokazala uspješnom. Liječnici mi zahvaljujući tim terapijama daju 90 posto izgleda da će pobijediti opaku bolesti – kaže Ivana Ivančan.

No, troškove skupog liječenja u Njemačkoj ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Jedan ciklus terapija košta 39.000 kuna, a Ivana  mora proći četiri ciklusa.

-Dosad sam primila dva ciklusa terapija, a kako su dosta skupe zajedno s obitelji sam iscrpila sve naše financijske mogućnosti. Na novi ciklus terapija trebala bi otići u siječnju, a ni sama ne znam kako ću osigurati potrebni novac – kaže Ivana Ivančan.

Ivana je inače zaposlena u Podravki pa je Udruga volontera Podravke – PULS odlučila pokrenuti akciju za ponmoć mladoj Molvarki. -Svi koji žele pomoći Ivani, novac mogu uplatiti na žiro račun Ivane Ivančan čiji je broj HR2823400093103605517 s naznakom Donacija za zdravstvene potrebe. Model i poziv na broj nisu potrebni, a ako će ih banka ipak tražiti da bi prošla uplata, treba samo upisati model HR99. I najmanja uplata može učiniti razliku i donijeti Ivani najljepši poklon koji je za Božić mogla poželjeti. Ovim putem u Ivanino ime zahvaljujemo svima koji su željni pomoći – kažu u Udruzi volontera Podravke – PULS.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI