Naša knjižnica dobila 140.000 kuna: Ulažemo u nova računala i namještaj

Gradska knjižnica Đurđevac od Ministarstva kulture dobila je 75.000 kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe. Uz to, i Grad Đurđevac osigurao je 50.000 kuna pa će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika. Trenutno Knjižnica raspolaže fundusom od oko 58.000 naslova, a lani je nabavljeno više od 2000 novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte Knjižnice koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad ustanove, kao i aktivnosti koje provodi s djecom preko ljetnih praznika. Tako će s 2000 kuna financirati projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica te s 3000 kuna projekte Ruka prijateljstva, Dječje jezične igre i Ljeto u knjižnici.

– Odobrena sredstva omogućit će provođenje već prepoznatih projekata i odličnu suradnju s udrugama s područja grada – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac.  

Knjižnica je od Ministarstva kulture dobila i 10.000 kuna za program poboljšanja funkcionalnosti prostora. Taj novac predviđen je za nabavu novog namještaja i informatičke opreme za Makerspace, prostor u kojem potiče nove oblike učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike.

– Dobili smo i vrijednu donaciju opreme za Makerspace od Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Pozivamo sve one koji još nisu naši korisnici da se besplatno učlane, sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima koje svakodnevno organiziramo te biraju neke od hit naslova koji svakodnevno stižu na naše police – zaključila je Bernarda Ferderber.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI