Naša posla – radnici najprije postavili pa odmah potom trgali asfalt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbrežani su dugo čekali obnovu Krležine ulice, ali i cijelog obližnjeg kvarta. Na opće zadovoljstvo stanovnika i vozača, projekt je počeo s realizacijom, ali nije prošlo dugo do pojave problema.

Naime, nakon što je postavljen prvi sloj asfalta, radnici su odjednom počeli trgati jedan dio ulice te vaditi zemlju. Nakon toga, u taj dio postavljene su cijevi i ostala komunalna infrastruktura. Prema svemu sudeći, došlo je do previda. Pitanje je samo je li previd bio kod izvođača ili naručitelja radova. Ono što je jasno, zbog tog previda povećani su troškovi projekta i usporeno je asfaltiranje. Isto tako, građani se pitaju neće li na ovom mjestu ubuduće pucati asfalt budući da je zemljana podloga koja je pripremljena za asfaltiranje dodatnim radovima poremećena.

– Jučer sam se divil kak su lepo asfaltirali vulicu M. Krleže, a danas se zgražam. Tipično hrvatsko-ludbreška stvarnost! Ulica prekopana, radniki veliju da im iz Grada nisu rekli da treba tu postaviti cijevi za vodu. Nebo, zruši se – napisao je Nikola Gađe, jedan od stanara Ludbrega, koji nije bio zadovoljan viđenim na popularnoj Facebook stranici Ludbreg – Kako naprijed i u boljitak grada.

I sami smo došli na mjesto radova kako bismo se uvjerili što se zapravo dogodilo, a prema neslužbenim informacijama koje smo dobili od radnika koji inače rade na asfaltiranju, iz gradske uprave zaboravili su da će se između Krležine i Kuharićeve graditi spojna cesta te se na to mjesto mora postaviti infrastruktura. Kako se zbog nastavka radova moralo što prije reagirati, pozvana je tvrtka Jagić d.o.o. iz Poljanca.

– Vidim da ste vijest objavili na portalu podravski.hr. Upravo zato moram reći da je naša uloga u ovome što smo hitno poslani na ovo mjesto da bismo napravili ove radove. Ako se radi o propustu, on nikako nije vezan za našu firmu. Mi smo samo brzo reagirali i napravit ćemo ovaj zahvat najkvalitetnije što je moguće. Mi smo ozbiljna tvrtka s ozbiljnim poslovima i partnerima, upravo zbog toga je važno da se zna da nikakvih propusta s naše strane nije bilo – rekao je Stjepan Jagić, vlasnik tvrtke Jagić d.o.o.

Pitali smo i gradsku upravu je li točna informacija da se tu radi o njihovu propustu te koliki je dodatni trošak. No, kako je to već postalo uobičajeno, u gradskoj upravi opet nisu smatrali shodim odgovoriti na novinarsko pitanje o javnoj stvari.

Inače, radovi asfaltiranja provedeni su u sklopu projekta koji u potpunosti financira Europski poljoprivredni fond u Programu ruralnog razvoja i uključuje rekonstrukciju ceste ukupne dužine 562 metra, izgradnju 35 parkirnih mjesta, nogostup te pješačko-biciklističku stazu s istočne strane Ulice kardinala Kuharića. Postojeći kolnik bit će proširen za jedan metar, a uredit će se i jedno parkirno mjesto za invalide te dva parkirna mjesta sa zajedničkim prolazom u Kuharićevu ulicu.

Projekt uz to uključuje i izgradnju nogostupa i pješačko-biciklističke staze u širini o dva metra s istočne strane Ulice Miroslava Krleže te izgradnju pješačko-biciklističke staze duž sjeverne strane Kratke ulice u širini dva metra.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI