NAŠA PRAVDA Direktor prevarant još u bijegu, a sud povukao međunarodnu tjeralicu te ga uvjetno osudio

Direktor je pravomoćno proglašen krivim i osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 05.01.2018. / 6:40 Crna kronika

Ilustracija / Direktor je naručio vino koje nikad nije platio

Tomislav Budulica (39), direktor tvrtke Unus interijeri, prevario je vlasnike OPG-a iz Glogovca kod Koprivnice za nešto više od 34.000 kuna. Taj slučaj nedavno je na Općinskom sudu u Koprivnici dobio sudski epilog u kojem je direktor pravomoćno proglašen krivim i osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora i mora vratiti nezakonito stečeni novac.
Zanimljivo u cijeloj priči – sud je tek nedavno ukinuo međunarodnu tjeralicu za Tomislavom Budulicom koji je tijekom cijelog postupka bio nedostupan pravosuđu, a na kraju je kažnjen tek uvjetnim zatvorom.
Prema presudi, Tomislav Budulica od OPG-a iz Glogovca naručio je kupinovo vino i čaše za kupinovo vino. Pošiljka je prvi put bila vrijedna 12.800 kuna, a svoje je plaćanje garantirao bjanko zadužnicom. No, ta je zadužnica, kako se kasnije utvrdilo, bila nenaplativa jer je direktor tajio vlasnicima OPG-a kako se nalazi u poslovnim problemima te da je račun tvrtke bez sredstava i u blokadi.
Kada je dobio prvu isporuku, na jednak način direktor Tomislav od OPG-a naručio je i drugu pošiljku kupinova vina vrijednog 21.000 kuna. Ponovno se direktor poslužio neistinom i obećao da će platiti preuzetu robu u ugovorenom roku, no to nije učinio, a bjanko zadužnica se ionako nije mogla naplatiti.
Kako je bio nedostupan pravosuđu, Županijski sud u Varaždinu direktoru je odredio pritvor, a kasnije je za njim izdana i međunarodna tjeralica jer se sumnjalo da je pobjegao izvan zemlje. Odlukom Općinskog suda u Koprivnici Tomislavu Budulici sudilo se u odsutnosti i nakon pravomoćne presude ukinuto mu je rješenje o pritvoru te povučena tjeralica. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA