Naša škola nabavlja humanoidnog robota

Zajednica tehničke kulture Đurđevac u suradnji s Gradom i Sveučilištem Sjever prijavila je na natječaj Nacionalne zaklade projekt Đurđevački STEM, a projekt je prošao prvu etapu provjere. Ukupna vrijednost projekta je tri milijuna kuna i u cijelosti će se financirati sredstvima Nacionalne zaklade.

Cilj projekta je doprinijeti uključivanju djece i mladih u izvannastavne, a posljedično i srednjoškolske i visokoškolske programe robotike, računarstva i programiranja. U sklopu projekta predviđeno je uređenje STEM učionice u kojoj će biti smješteni pokazni stolovi s touch screenom i humanoidni robot s interaktivnim sadržajima. Humanoidni robot bit će prisutan i na radionicama robotike i biti dodatna vrijednost čitavome projektu te će kroz takvu inovativnu metodu podučavanja dodatno zainteresirati polaznike radionica.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju cjelogodišnju školu robotike i programiranja u trajanju od rujna do lipnja, koju će polaziti 100 djece i mladih iz Đurđevca i okolice, svaki tjedan u trajanju od dva sata, a za 640 djece s područja cijele Hrvatske djecu i mlade organizirat će se ljetna škola robotike i programiranja u trajanju od po šest dana. Projektom je planirano i održavanje 12 konferencija u svrhu približavanja i podizanja svijesti o važnosti STEM-a i znanstvenim postignućima iz tog područja. Održat će se i pet dana znanosti kojima će se popularizirati i područje biologije, kemije, fizike, matematike i informatike za sve uzraste.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI