Naša superuspješna agencija najbrže je rastuća u zemlji i 22. na svijetu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevačka agencija Speck, koja se bavi razvojem strategije, developmentom i dizajnom digitalnih proizvoda te razvija web i mobilne aplikacije za startupove, ali i neke korporacijske klijente, ove je godine dobila Clutch priznanje za jednu od najbrže rastućih agencija na globalnoj razini te je zauzela 22. poziciju na njihovoj ljestvici.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Uz agencije iz cijelog svijeta, Speck je prva hrvatska tvrtka na Clutch ljestvici i jako smo ponosni na ovo priznanje zbog toga što Clutch.co platforma okuplja vodeće svjetske i domaće B2B agencije, što znači one tvrtke koje pružaju operativnu pomoć drugim kompanijama u nekim sektorima njihova poslovanja. Njihova ljestvica top 100 najbrže rastućih agencija na svijetu temelji se na kriteriju apsolutne stope prihoda od 2019. do 2020. godine – rekao je direktor Specka Tomislav Tenodi.

Speck je nastao krajem 2017. godine i glavna je ideja bila stvoriti platformu koja će pomoći ljudima da rastu, uče i ostvare puni poslovni potencijal. Tada je bilo dvoje zaposlenih i radili su iz ureda u Tehnološkom parku Križevci. Pet godina nakon, Speck broji više od 50 zaposlenika i vanjskih suradnika koji rade na globalnim projektima, a kažu kako im priznanja poput ovog služe kao povratne informacije.

– Nagrade poput one lanjske, koju smo dobili od Deloittea za najbrže rastuću tvrtku u srednjoistočnoj Europi, te ovogodišnjeg Clutch priznanja, služe nam prvenstveno kao povratna informacija na naš dosadašnji rad i potvrda da je način na koji pristupamo tržištu, klijentima i projektima prepoznat od strane šire zajednice. Nagrada koju nam je dodijelio Clutch.co za jednu od najbrže rastućih agencija na svijetu svakako je veliki motivator za daljnji rast Specka. Tijekom posljednjih četiri godine bili smo partneri i suradnici na brojnim projektima, a najznačajnije suradnje ostvarili smo s tvrtkama Peterson’s, KidzToPros, GNA Solutions i Minka, što su bili bitni projekti za dobivanje priznanja – rekao je direktor Tenodi.

Tvrtka trenutno radi na nekolicini projekata na stranom i domaćem tržištu. Tako u Hrvatskoj trenutno surađuju sa Styria grupom na njihovim portalima 24sata i Miss7, dok na stranom tržištu surađuju s kalifornijskim startup-om KidzToPros i šire suradnju s tvrtkom Peterson’s, gdje broje tim od 12 ljudi.

Tomislav Tenodi

– Osim suradnji s klijentima, pred kraj prošle godine počeli smo i s intenzivnijim radom na razvoju internih proizvoda. Tako je dio Speck tima trenutno fokusiran na daljnji razvoj i poboljšanje proizvoda Autoskola.hr koji je jedan od prvih Speck projekata nastao još 2017. godine. Paralelno radimo i na novom proizvodu koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem ove godine – navodi Tenodi.  Speck surađuje i s Gradom Križevcima i FOI-jem te provodi obrazovni program za studente završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija na fakultetu FOI koja se održava u ljetnom semestru. Radi se o 15 praktičnih radionica na temu razvoja web-aplikacija u programskom jeziku JavaScript uz korištenje Reacta i Node.jsa.

– Ove su godine studenti, u periodu od ožujka do svibnja, svakog petka imali priliku raditi na razvoju web-aplikacije uz pomoć iskusnog mentora-developera iz Specka i tako teorijsko znanje prenijeti u praktično okruženje. Tempo akademije je intenzivan, zahtijeva kontinuirano učenje i puno praktičnog rada. Prvi dio akademije namijenjen je usvajanju teorijskog znanja o konceptima razvoja u React okruženju, a najveći dio akademije bazira se na praktičnom radu. Tijekom akademije studenti u timovima razvijaju mobilnu aplikaciju koju unaprijed dogovorimo, a po završetku Akademije polažu završni ispit i dobivaju certifikat Speck Akademije – rekao je za kraj Tomislav Tenodi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI