Naša ugostiteljica zbog COVID-a u dugovima: Spasila me molitva sv. Josipu

Nacionalno svetište svetoga Josipa svakodnevno zaprima brojna pisma vjernika iz cijele Hrvatske koji pišu o snazi svetog Josipa. Jedno takvo pismo poslala je i hrvatska ugostiteljica koja kaže da su joj, zahvaljujući molitvi svetom Josipu, svi dugovi oprošteni.

Po zanimanju sam ugostitelj i ovo su bila za mene i moju obitelj zaista teška vremena. Mjesečno smo režije i najam s PDV-om plaćali oko 21.000 kuna. Najmodavac mi je stavio popust zbog COVID-a 50%, ali kad ne radite godinu dana, poput mene, nagomila se puno dugova i problema. Svega mi je bilo previše. Sve sam to stavila svetom Josipu u ruke. Molila sa svekrvom 30-dnevnicu. Nakon intenzivne molitve, pozvao me najmodavac na sastanak, uvjerena sam bila kako će tražiti da namirimo dug ili da odemo iz svoga doma jer je dug postao prevelik. Dogodilo se upravo suprotno, rekao mi je kako mi se svi dugovi opraštaju i da narednu godinu dana, dok se kao obitelj od silnih dugova na oporavimo, plaćamo samo 500 kuna najma. Ovo Vam pišem jer je snažno, gotovo nemoguće. Plačem od ganuća”, piše u pismu koje je pročitao mons. Antun Sente, a prenosi portal Bitno.

Na kraju svoga pisma žena je napisala: Sveti Josipe, postavljam te za poglavara svojega doma i imanja svojega.“

Velečasni Duje Kurtović, upravitelj župe Svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča, istaknuo je kako se često susreću s vjernicima koji ne znaju što da rade i kako da se nose s ovom teškom situacijom, a ova žena je odličan primjer da izlaza uvijek ima.

Vjerujem da nam dobar dio vremena odlazi u nečem besmislenom. Često u besmislenim razgovorima u kojima nećemo ništa postići, u jadikovanju koje se tiče neke stvari koju si nismo umislili. Zašto nam ne bi vrijeme izolacije, distance i propisa bilo blagoslovljeno vrijeme. Zašto u tim trenucima ne bi razmišljali i gledali Božjim očima”, rekao je vlč. Kurtović.

Duje Kurotvić na kraju homilije osvrnuo se i na lik svetog Josipa ističući njegov put kojega mu je odredio Bog. Taj put nije bio prema Josipovim planovima i razmišljanjima, nego prema Božjima. U prihvaćanju toga puta, prihvaćanju Marije i malenoga Isusa, vidi se Josipova pravednost i poslušnost.

„U trenutku kada je mislio da mu je sve u životu posloženo, dobar posao, zaručnica i dom, život mu se u potpunosti izmijenio, Marija je začela po Duhu Svetom. Kako to objasniti? Kako to prihvatiti? Josipu se javio anđeoski glas koji ga tješi i hrabri. Koliko bi nas da vidi i doživi tako nešto snažno povjerovali i prihvatili“, zaključio je vlč. Kurtović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI