Naša županija osigurat će smještaj za 100 ukrajinskih izbjeglica

U Koprivnici je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije vezana uz eventualni prihvat i zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić na koordinaciji je istaknuo kako Stožer od prošlog četvrtka i izbijanja krizne situacije provodi sve potrebne aktivnosti te koordinira žurne i operativne snage sustava civilne zaštite.

-Sve naše sastavnice u stanju su pripravnosti i spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć osobama s područja Ukrajine koje su u tranzitu ili namjeravaju privremeno ostati na području Koprivničko-križevačke županije -kazao je.

Županijski Stožer je sigurao smještaj za 100-tinjak osoba. Prihvatni objekti bit će postavljeni u slučaju potrebe i temeljem odluke nacionalnog Stožera.

Stožer također obavještava stanovnike Koprivničko-križevačke županije koji u privatnom aranžmanu žele ponuditi smještaj ukrajinskim izbjeglicama da se jave na e mail rcz.zbrinjavanje@mup.hr a na istu adresu mogu se javiti i volonteri koji se žele uključiti u pružanje pomoći.

Građani koji su pak već prihvatili izbjeglice, o tome moraju obavijestiti Službu civilne zaštite Koprivnica pozivom na broj 112, kako bi se one evidentirale i osigurala im se potrebna pomoć.

Također, gradske organizacije Crvenog križa u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu organizirat će prikupljanje humanitarne pomoći i to higijenskih potrepština i nekvarljivih prehrambenih namirnica koje će se u dogovoru s gradskim organizacijama u tim gradovima dostavljati u njihove prostore.

Trenutno su na području Republike Hrvatske uspostavljeni prihvatni centri za izbjeglice iz Ukrajine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u  Varaždinskim Toplicama, u Zagrebu u Motelu Plitvice te Prihvatnom centru u  Osijeku.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI