NAŠI IZVORI TVRDE Bivši direktor Piškornice koji si je isplatio milijun kuna bonusa dobio novi posao!

Tvrtka Zero global waste osnovana je lani u listopadu u Zagrebu


Autor: podravski.hr — 18.01.2018. / 6:45 Aktualno

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, radi za teksaškog biznismena

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor Piškornice čiju ostavštinu i isplatu milijun kuna bonusa ovih dana sustavno češlja koprivnička krim-policija, nije bio dugo bez posla. Kako nam tvrdi više izvora iz političkih i poslovnih krugova, Jozinović je postao savjetnik u novoosnovanoj tvrtki Zero global waste sa sjedištem u Zagrebu.
Ipak, službenu potvrdu te informacije ovih dana nije bilo moguće dobiti. Jozinović je nedostupan, kao i predstavnici nove tvrtke koja se bavi smećem, a osnovala ju je američka matica istog imena sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Texas.
Što se o toj tvrtki uopće može doznati? Prema izvatku iz sudskog registra, ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj je stanoviti Christopher James Duzich. Inače, Zero global waste osnovan je lani u listopadu kada je rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu tvrtka službeno upisana u registar poslovnih subjekata.
Web stranice matične kompanije u Texasu još su ‘u izradi’ pa nema dovoljno podataka o aktivnostima. U oči tek upada rečenica kojom se hvale da su globalni lideri u pretvaranju komunalnog otpada u gorivo iz otpada najviše kvalitete. Upravo to je i moguća važna poveznica s Jozinovićem koji se jesenas snažno zalagao da se u Podravini izgradi energana u kojoj bi se spaljivalo smeće, odnosno tzv. RDF (gorivo iz otpada) koji je, čini se, core business američke tvrtke. No, bivši šef Piškornice time je navukao bijes tamošnje javnosti, koja je doslovce eksplodirala nakon što se doznalo da Podravka i Piškornica pregovaraju o gradnji energane na otpad pokraj tvornica dječje hrane i lijekova.
Da stvar bude još zanimljivija, upravo u danima kad kreće Jozinovićeva ofenziva vezana uz gradnju spalionice otpada u Koprivničkom Ivancu – lani u rujnu – američki investitor podnosi zahtjev za osnivanjem tvrtke u Hrvatskoj koja se bavi baš tom djelatnošću – proizvodnjom goriva iz komunalnog otpada. Ako je Jozinović ovih dana doista dobio posao u toj tvrki – unatoč tome što mu za vratom već mjesecima puše krim-policija – zapletima i uzbuđenjima oko Piškornice nikad kraja. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF