Naši lovci se obnovili: Stigao im stroj za izbacivanje letećih meta

Lovačko društvo Srnjak iz Svetog Petra Čvrsteca dobilo je stroj za izbacivanje letećih meta, čime je nabavljena dugoželjena oprema za streljanu. Lovno streljaštvo posebno je popularno među mlađim članovima koji sudjeluju na natjecanjima pa je zbog toga njihova želja i bila da se pronađe način kako bi Društvo nabavilo stroj.

Društvu je pomogla Županijska udruga lovaca Panonija koja je kupila stroj i službeno ga predala članovima na korištenje.

– Kako je izostala pomoć Županije, odlučili smo vlastitim sredstvima pomoći udrugama te se tako očekuje da kroz nekoliko godina i ostale članice dobiju pomoć – kaže Nevenko Jakopović, predsjednik Županijske udruge lovaca Panonija.

Društvo je u povodu nabave novog stroja priredilo zajedničko druženje koje je poslužilo i za otvorenje nove hladnjače za potrebe Srnjaka, kao i za natjecanje u gađanju letećih meta.

– U izgradnju hladnjače uložili smo znatna financijska sredstva, a ujedno smo obnovili i pomoćne objekte i to sve uz pomoć donatora i načelnika općine Sveti Ivan Žabno, Nenada Bošnjaka. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u ovim investicijama – kaže Stjepan Čeredar, predsjednik Lovačkog društva Srnjak.

FOTO Martina Hirjanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI