Naši pčelari na mukama: “Vjetar i kiša opet nam zadaju probleme!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Draženu Stoprdu iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac pčelarstvo je velik hobi. Prve dvije košnice dobio je na poklon prije šest godina i otad skoro svaki slobodni trenutak posvećuje pčelarstvu.

Po struci je stolar, a taj je posao, ističe on, idealan i za bavljenje pčelarstvom, što je istaknuto u brojnim stručnim pčelarskim literaturama. Trenutno ima 42 košnice koje su stalno postavljene u njegovu vrtu.

– Sve košnice, ne računajući prve dvije koje sam dobio na dar, osobno sam izradio i upravo zbog toga kažu da je pčelarstvo idealan hobi za stolare. Kroz šest godina stekao sam dosta iskustva u pčelarenju pa mogu reći da imam i koristi od svog hobija. Moj je cilj imati najviše 50 košnica pa ću ga sigurno vrlo brzo i ostvariti – priča nam Dražen Stoprd.

Pčelarstvo, dodaje on, zahtijeva puno truda, ako netko želi biti uspješan pčelar. Iako vremenske prilike i ove godine ne idu na ruku pčelarima, Dražen se nada da ispaša bagrema ipak neće podbaciti te da će dobiti željene količine meda.

-Bagrem je počeo cvjetati, ali vjetar i kiša opet nam zadaju probleme. No, još uvijek nitko od nas pčelara ne gubi nadu da ćemo imati i nešto bagremova meda. Nedaleko od mog vrta ove je sezone posijano dosta uljane repice pa je ta ispaša bila dobra. Nadam se da će na kraju prinosi biti zadovoljavajući jer već otprije imam narudžbe stalnih kupaca i sav med koji dobijem bez problema prodam na kućnom pragu – zaključio je Dražen Stoprd.

FOTO Krešo Kovačev

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pogledajte što je policija uzela mladom Koprivničancu

Kako doznajemo, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao vojnu poluautomatsku pušku, pušku ručne izrade, četiri komada

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI