Naši srednjoškolci kasne na nastavu: Djeca su zakinuta jer nemaju kako u školu i kući!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji srednjoškolaca iz đurđevačkih prigradskih naselja Sveta Ana, Severovci i Grkine ogorčeni su na autoprijevoznika koji je zadužen za prijevoz njihove djece do škole u Đurđevcu. Od ove školske godine, kažu roditelji, ukinuta je autobusna linija za srednjoškolce pa ih se prevozi zajedno s osnovnoškolcima. Autobusna linija za osnovnoškolce u jutarnjoj smjeni nije podređena srednjoškolcima koji zbog toga ne mogu prisustvovati nultom satu koji imaju svaki dan.

– Za našu djecu nema odgovarajuće autobusne linije pa kad su ujutro u školi, stalno kasne na nastavu. Dodatni je problem u jutarnjoj smjeni i povratak kući jer moraju tražiti da ih se pusti sa zadnjeg i pola predzadnjeg sata – ističe Žaklina Čeko iz Svete Ane, čije dvoje djece pohađa srednju školu.

U popodnevnoj smjeni, dodaje Žaklina, situacija je bolja pa roditelji traže da se prijevoz srednjoškolaca prilagodi i u jutarnjoj smjeni. Bez obzira na to što se voze s osnovnoškolcima, mjesečna karta srednjoškolcima normalno se naplaćuje pa je i to razlog zbog kojeg su roditelji ustrajni u ponovnom uvođenju autobusne linije i za srednjoškolce.

– U rješavanje našeg problema uključeni su i ravnatelji obje srednje škole u Đurđevcu. Svima nam je u interesu da djeca prisustvuju svim nastavnim satovima pa ćemo i dalje zahtijevati da se ponovno uvede linija za srednjoškolce. Jedno od opravdanja autoprijevoznika bilo je nagađanje da će i u ovoj školskoj godini biti nastave na daljinu, no do toga zasad neće doći, pa neka konačno počnu normalno prevoziti našu djecu u školu – zaključila je Žaklina Čeko.

U tvrtki Čazmatrans, koja je zadužena za prijevoz srednjoškolaca, ističu kako je linija za srednjoškolce u đurđevačkim prigradskim naseljima ukinuta zbog neisplativosti. Na tom je području samo osam srednjoškolaca pa su troškovi  znatno veći od prihoda od prodaje karate. Ipak, u planu je uvođenje linije u đurđevačkim prigradskim naseljima od 1. siječnja iduće godine jer postoje naznake za provođenje programa javne usluge u sklopu kojeg bi ta linija bila sufinancirana novcem iz državnog i županijskog proračuna.

– U postupku smo dobivanja dozvola za tu liniju. Ako će program javne usluge zaživjeti, od Nove godine će Sveta Ana, Severovci i Grkine imati liniju prilagođenu srednjoškolcima – kažu u Čazmatransu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI