NAŠI TRENERI SLOŽNI Hrvatska prolazi “skupinu smrti”, ali ipak neće otići daleko, obrana je slaba točka

Smatram da naša reprezentacija realno može do osmine finala. Sve više bio bi velik uspjeh - rekao je Goran Ogrizović


Autor: podravski.hr — 16.06.2018. / 10:26 Sport

Danas igramo protiv reprezentacije Nigerije

Danas u 21 sat hrvatska reprezentacija igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Protivnik – “uvijek” neugodna reprezentacija Nigerije. Pitali smo naše proslavljene podravske trenere što misle o potencijalu naše reprezentacije te kako prognoziraju rasplet prvenstva.

Zlatko Andrašić, trener imbriovečkog Borca, prvaka Prve ŽNL, utakmice Svjetskog prvenstva pratit će kod kuće u društvu obitelji. Ističe da našim momcima prije svega treba pozitivna klima i podrška.

– Uspjeh je sam plasman na SP i to tako moramo gledati. Naravno, da imamo kvalitetu za proći skupinu i smatram da bismo to i trebali – ističe on i dodaje kako nas u nastavku očekuje skupina s Francuskom:

Trener Borca iz Imbriovca Zlatko Andrašić

– Bilo bi dobro ih izbjeći no da bismo mi bili prvi u skupini treba nam se uz dobre igre poklopiti i sreća. No, u svakom slučaju naš daljnji nastavak natjecanja ovisit će o ždrijebu.

Andrašić vjeruje kako naša repka ipak može do četvrtfinala i da bi to bio uspjeh.

– Znam da bi se i nakon toga tražilo nešto više no, kažem, odigramo li na visokoj razini sigurno će razveseliti naše navijače – navodi Andrašić.

Inače, kao veliku boljku ističe naša prevelika očekivanja i stvaranje lošeg ozračja što dečkima ne treba. Ima povjerenje u Dalića i navodi kako su svi oni koji zaslužuju biti u Rusiji u momčadi.

– Od mojih favorita tu je Brazil, koji ima čvrstu obranu, Neymara, Jesusa… Iz drugog plana prijete Njemačka, Francuska, Španjolska, Urugvaj – dovršava.

Zdravko Eršetić, trener prvaka Druge ŽNL, hlebinske Lipe, smatra kako ćemo proći skupinu, no nije se usudio prognozirati kako će daleko stići hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu.

– Prva utakmica biti će nam najteža. Nigerija je trkački jako dobra i ukoliko pobijedimo tu utakmicu mislim da ćemo proći skupinu. Ne bojim se utakmice protiv Argentine, uvijek smo igrali dobro protiv jakih reprezentacija. Hrvatskoj reprezentaciji problem su bile utakmice u kojima su nogometaši bili favoriti pa se nekad pokazalo da to zapravo i nisu – rekao je Eršetić i nastavio:

Trener hlebinske Lipe Zdravko Eršetić

– Ako prođemo skupinu teško mi je kazati gdje bi naša reprezentacija mogla završiti. Mogla bi doći do finala, ali i ispasti već u prvoj utakmici. Svaka će utakmica biti specifična, sama za sebe. Sve će reprezentacije biti tu negdje podjednake po kvaliteti i veliki faktor biti će sreća – zaključio je Eršetić.

– One reprezentacije koje će zabijati iz malo prilika, te će prolaziti dalje. Nadam se da će naši napadači biti ti koji će zabijati više golova iz malo prilika – mišljenja je trener hlebinske Lipe.

– Što se slabosti tiče, mislim da se još uvijek tražimo u obrani. Čorluka nije na 100 posto, lijevi bočni igrač nam je dugo vremena problem. Zatvoriti bok igračem nije neka mudrost – zaključio je Zdravko Eršetić.

Goran Ogrizović koji je sa svojim NK Močilama osvojio naslov prvaka Treće Županijske nogometne lige, rekao nam je kako našu reprezentaciju očekuje gledati najmanje u osmini finala. Sve manje bio bi neuspjeh.

– Smatram da naša reprezentacija realno može do osmine finala. Sve više bio bi velik uspjeh – rekao je Goran Ogrizović.

Goran Ogrizović, trener NK Močila

– Predviđam da ćemo u oba susreta protiv uvjetno rečeno slabijih protivnika Nigerije i Islanda, svladati minimalno i da ćemo u eliminacijski krug natjecanja sa šest bodova. Osjećam da ćemo od Argentine izgubiti – rekao je Goran Ogrizović i nastavio pričati kako gleda našu reprezentaciju.

– Najveće prednosti naše reprezentacije vidim u veznom redu, Modriću i Rakitiću. Naravno, jak nam je i napad, Kramarić i Mandžukić. Što se slabosti tiče, tu je obrana. Centralni stoperi Lovren i Čorluka su u formi i solidni, no pitanje je kako ćemo zakrpati taj lijevi bok. Tko će igrati na tom fatalnom lijevom boku i kako ćemo to riješiti. (ke, iba)

 

FOTO: Arhiva