OBITELJSKO NASILJE Pijana žena koju je tukao pijani muž: ‘Svekrvino vino sam pila zbog niskog tlaka’

Policajci su je prijavili da je odgurnula svekrvu, govorila joj razne psovke i vrijeđala je da je "mrcina i vrag", ali sud ju je oslobodio odgovornosti za incident


Autor: podravski.hr — 22.11.2017. / 18:47 Crna kronika

Ilustracija / Djed je odmah priveden u postaju, pa na sud

Muškarac (57) iz okolice Križevaca mora na dva tjedna u zatvor zbog teškog nasilja nad suprugom. Nasilnik je pod utjecajem alkohola od 2,51 promila najprije izvrijeđao i ispsovao suprugu, govoreći joj među grubim psovkama da je “mrcina”.
Nakon toga uhvatio ju je objema rukama za kosu i povukao tako da je nesretnica pala. Zatim je udarao njezinom glavom u pod i neprekidno je psovao. Nesretnica je nakon brutalnog iživljavanja zatražila liječničku pomoć, a utvrđene su joj lakše ozljede.
Napadnuta supruga, koja je također bila pijana (policajci joj izmjerili čak 1,88 promila), zaradila je prekršajnu prijavu, no na prekršajnom je sudu oslobođena optužbe. Policajci su je prijavili da je tijekom istog događaja odgurnula svekrvu, govorila joj razne psovke i vrijeđala je da je “mrcina i vrag”. Na suđenju je optuženi 57-godišnjak prekršajnom sucu Darku Lakliji rekao da je ‘možda počinio prekršaj’.
– Tog sam dana izvadila putovnicu, a muž je za to očito saznao, uzeo mi ju je i optužio me da sam mu nevjerna. Prije 20 godina zadnji sam put pila, a svekrva mi je zbog niskog tlaka te večeri kupila crno vino pa sam popila. Zato sam bila pijana – rekla je napadnuta supruga prekršajnom sucu.
Dodala je kako se njezin suprug nakon što je uhićen popravio, pomaže joj u kućanskim poslovima i doživotnom uzdržavanju svekrve s kojom ima potpisan ugovor. Kako je nasilnik u posljednje tri godine dvaput osuđen zbog obiteljskog nasilja, sudac ga je osudio bezuvjetnim zatvorom s tim da od presuđenih 15 mora odslužiti 13 dana jer je dva dana bio uhićen. Osim što će završiti u zatvoru, nasilnik mora platiti više od 500 kuna sudskih troškova. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA