Nasilnik dobio samo uvjetni zatvor: Istukao ženu, beba mu pala na pod pa razbijao po policijskoj postaji

Muškarac iz ludbreškog kraja presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen je krivim zbog obiteljskog nasilja za koje je osuđen tek uvjetnim zatvorom. Prema presudi, nasilnik je od početka 2017. godine pa sve do 18. prosinca, kada je uhićen, u alkoholiziranom stanju učestao napadao svoju izvanbračnu suprugu.

Govorio joj je da je glupača, budala, beskorisna, zastrašivao ju je da će joj “srediti da joj Centar oduzme djecu”, bezrazložno je vikao na nju i psovao je. Osim što je i vrijeđao njezine članove obitelji, razbijao je inventar po kući, zbog čega se u strahu od njega s dvoje djece zaključavala u sobu. Nasilnik je nakon toga nastavio snažno udarati po vratima ne mareći za sigurnost svoje djece. Posljednji put ženu i djecu maltretirao je 18. prosinca 2018. godine kada je došao kući oko 17 sati pod utjecajem alkohola.

Bez povoda je započeo svađu sa suprugom uz već poznati folklor vrijeđanja i razbijanja predmeta koji su mu došli pod ruku. Svoju je izvanbračnu suprugu zatim udario u glavu, a zatim je uzeo u ruke 10-mjesečnu kćer koja mu je zbog stanja u kojem se nalazio ispala iz ruku i pala. Djevojčica je plakala, a kako se navodi u presudi, samo stjecajem okolnosti nije ozlijeđena.

Njegovoj supruzi tada je bilo dosta. Ohrabrila se i pozvala mu je policiju čiji su službenici konačno prekinuli višegodišnju agoniju koju je trpjela zajedno s djecom. O kakvom je nasilniku riječ opisuje druga točka presude.

Nakon što je uhićen, nasilnik je priveden u ludbrešku Policijsku postaju. Kako je bio pijan, smješten je u prostoriju namijenjenu za zadržavanje takvih ‘pacijenata’. Tamo se nije smirivao te je nastavio praviti nered. Kako bi prouzročio što više štete, iščupao je iz ležišta metalni umivaonik koji je uvinuo i slomio plastični sifon.

Na kraju, osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine. U kaznu mu je uračunato i mjesec dana provedeno u istražnom zatvoru, a presudom mora državi uplatiti 600 kuna za umivaonik koji je potrgao u policijskoj postaji i još 1100 kuna sudskih troškova.

– Svađe je uvijek započinjala ona, a točno je da sam razbijao inventar, ali sam razbijao svoj inventar.  Nikad je nisam tukao, ni lupao po sobama. Uostalom, sobe niti nemaju ključ da bi se ona mogla zaključati kako je rekla. Kći mi nije pala iz ruku, niti bih je uopće primao dok sam pijan. Modricu na vratu sam joj napravio poljupcem. Prijavila me zato što je prijetila da će otići k svom bivšem partneru, što je na kraju i učinila. Ona se nije brinula za djecu, stalno je pušila i igrala igrice, a o djeci smo se brinuli moja majka, baka dok je bila živa, i ja. Nisam je prijavio zato što mi je prijetila da će mi oduzeti djecu. Znao sam popiti prije, no kad sam izašao iz zatvora, nisam popio ni kapi – ispričao je na sudu osuđeni nasilnik i dodao kako se razbijanja u postaji u Ludbregu uopće ne sjeća.

Izvanbračna supruga, koju je zlostavljao zajedno s djecom, samo je potvrdila sve navode optužnice s tim da je napomenula kako je prije imala 13-godišnju nasilnu vezu s drugim muškarcem, a sadašnjeg izvanbračnog supruga nije prije ostavila zato što je mislila da će se promijeniti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI