Nasjela na prevaru: Dobar dan, želite kredit 150.000 kuna? Ok, uplatite nam par tisuća kuna

Podravski list profile

Policija nas je danas izvijestila o još jednoj “vrhunskoj” internet prijevari na koju je nasjela jedna 55-godišnjakinja s varaždinskog područja. Ona je naime, mislila da će joj jedna “egzotična banka” dati povoljno 150.000 kuna kredita, a ona im mora samo poslati nekoliko tisuća kuna za realizaciju.

– Policijski službenici Policijske postaje Ivanec primili su prijavu 55-godišnjakinje iz Ivanečkog područja da je tijekom mjeseca kolovoza 2019. godine putem elektroničke pošte „Asociacion Ayuda“ primila ponudu o kreditu banke „Bank Atlantigue“ kojoj je sjedište u Francuskoj i to za novčani iznos od 150.000,00 kuna sa rokom otplate na 20 godina – navodi varaždinska policija i pojašnjava kako je prihvatila ponudu te putem elektroničke pošte primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u Togu kojeg je potpisala i vratila putem elektroničke pošte pošiljatelju ugovora.

Doznajemo i kako je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko navrata uplaćivala novac za razne troškove realizacije kredita. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je neodgovaranje, odnosno ignoriranje te brisanje sumnjivih poruka – poručuje policija.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Prosvjedi zbog silovanja diljem Hrvatske!

U mnogim gradovima širom Hrvatske očekuju se prosvjedi zbog slučaja silovanja djevojke u Zadru. Prosvjedom se sustavu želi poslati poruka da je nekažnjavanje zločina zapravo zločin

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti