Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Našoj županiji 3,1 milijarde kuna, stižu prvi milijuni za pripremu dokumentacije

Prošli tjedan Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. U našoj su Županiji već prionuli poslu i pripremi projekata. Ovaj se poziv inače veže za već spomenuti potpisani Razvojni sporazum Sjever težak 15 milijardi kuna u projektima.

-Uložen je velik trud kako bi se nakon nekoliko krugova revidiranja odabrali projekti koji su prema našem mišljenju te kriterijima resornih ministarstava realni i ostvarivi u ciklusu koji je pred nama. Riječ je o početku zahtjevnog puta,  razdoblju od 10 godina unutar kojeg će se iz raznih izvora financiranja pronaći planiranih 3,2 milijarde kuna sredstava za realizaciju za našu županiju. Ovaj Poziv je početak tog puta, shvatili smo ozbiljno našu zadaću i vjerujem kako ćemo svi zajedno odgovorno pristupiti zadacima koji su pred nama kako bi u tom prvom koraku osigurali sredstva za projektnu dokumentaciju kako bi projekti  bili spremni za aplikaciju na buduće natječaje – naglasio je župan.

Ravnateljica PORE Melita Birčić istaknula je kako je za projektne prijedloge s područja Koprivničko-križevačke,  Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske te Međimurske županije predviđeno 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja imaju za cilju podržati provedbu Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Već smo pisali kako je vrijednost projekata za područje naše županije definiranih Razvojnim sporazumom je ukupno 3,1 milijardu kuna, a riječ je o pet lokalnih/regionalnih projekata vrijednih 788 milijuna kuna i jednom nacionalnom projektu vrijednom 2,3 milijarde kuna – završetku izgradnje brze ceste DC 10 Kloštar Vojakovački-Koprivnica (24,4 km), u što je uključena i obilaznica Koprivnica – granica Republika Mađarska (19,2 km). Također je za projektno-tehničku dokumentaciju za područje naše županije odobreno 12 milijuna kuna.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email
NAKON 45 GODINA BAVLJENJA PČELARSTVOM

Pčelar Božidar Gložinić odlučio je prodati kamion s pčelama: “Više ne mogu prodati med…”

Tužna vijest

Umro Vjekoslav Flamaceta

kreću radovi

Ugradnjom dizalice topline Osnovna škola Đurđevac postat će u potpunosti energetski neovisna!

Nalaze se u pritvoru

Vršnjaci prebili mladića u koprivničkom parku, teško je stradao

Detalji nesreće

U prometnoj na Podravskoj magistrali čak šest ozlijeđenih!

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI