Nastavak slučaja đelekovečkog poljoprivrednika: Ovrha ponovno odgođena

Ovrha poljoprivrednih strojeva poznatog đelekovečkog poljoprivrednika i poduzetnika Dragutina Čižmaka ponovno je odgođena: ona je na rasporedu bila zakazana za danas u 11 sati. Nastavak je to spora o kojem smo pisali ranije ove godine.

Djelatnici policije, koprivničkog Općinskog suda i odvjetnici danas su stigli u dvorište Dragutina Čižmaka u Đelekovcu, no za razliku od zadnji put, kada ga nije bilo kod kuće, ovaj put je bio doma, te je pustio sve prisutne u svoje dvorište, uključujući i novinare, unatoč negodovanjima njegove majke.

Dragutin Čižmak

Čižmak je po postupku ovrhe trebao bjelovarskom poduzetniku Goranu Halauku danas predati radne strojeve, no to se nije dogodilo, zbog toga što spomenutih strojeva u dvorištu nije bilo, nego su strojevi, kako je službeno rekao Čižmakov odvjetnik Zoran Švaco, “na terenu”, odnosno u upotrebi na radu na nekom od polja.

Spor dvojice poduzetnika traje već osam godina, a osim poljoprivrednih strojeva, Čižmaku je dosuđeno platiti štetu u visini od 126 750 kuna, zajedno s kamatama i sudskim i ostalim troškovima. Glavnica je u međuvremenu plaćena, i to još 2. travnja, ali kamate i ostali troškovi još uvijek nisu, iako je to Čižmaku, kako kaže njegov odvjetnik Švaco, u planu.

Zoran Švaco, odvjetnik

Valja napomenuti kako je bjelovarskom poduzetniku Goranu Halauku dosuđena mjera zadržavanja na 50 metara udaljenosti zbog prijetnji upućenih Čižmaku, zbog čega on sam nije bio na mjestu gdje se trebala odviti ovrha, no kasnije nam je dao izjavu u kojoj se osvrnuo na današnje događaje:

– Drugi put smo pokušali izvršiti ovrhu i drugi puta bezuspješno, makar je danas bilo pomaka kada su nas pustili u dvorište. Strojeva ponovo nema, ponovno su sakriveni, na pitanje gdje su, sudski ovršitelj je rekao da on ne želi tražiti strojeve. Po meni je to isključiva pristranost, ne znam tko ga uopće pita želi li, on to mora napraviti. Moj će odvjetnik tražiti njegovo izuzeće, da se dovede osoba koja je kompetentna za taj posao. Ili oduzeti strojeve ili natjerati gospodina Čižmaka da plati konačno dug nakon osam i pol godina, to je sve što imam za reći – zaključuje Halauk.

Goran Halauk

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI