NASTAVAK SUĐENJA Siniša (30) jedva preživio nož u vratu. No, što je prethodilo krvavoj tučnjavi?

Šimpović je u sitnim noćnim satima, bez ikakva povoda i razloga, ranije u drugom lokalu šakom u glavu udario gosta kafića


Autor: podravski.hr — 11.01.2018. / 9:08 Crna kronika

Ilustracija / Agresivni napadač nasrnuo je nožem na policajce

Siniša Šimpović (30), kojem je Siniša Igrec (40) krajem kolovoza 2016. tijekom tučnjave u krčmi u Peterancu zario nož u vrat, samo osam mjeseci nakon što je pukim slučajem ostao živ skrivio je tešku tučnjavu u koprivničkom Stars klubu.
Prema presudi koprivničkog Prekršajnog suda, u ožujku prošle godine Šimpović je u sitnim noćnim satima, bez ikakva povoda i razloga, šakom u glavu udario drugog gosta kafića nakon čega su oboje pali na pod u ‘klinč’. Šimpović je dobio nekoliko udaraca u glavu, a zatim je njegova napadača nogom u prepone ‘smirio’ zaštitar tog donedavno vrlo ‘živahnog’ okupljališta mladih.
Trojica sudionika tučnjave sa Šimpovićem na čelu pravomoćno su osuđena na koprivničkom Prekršajnom sudu, a svaki mora platiti po 600 kuna novčane kazne. Prekršajna presuda protiv Siniše Šimpovića bila bi samo jedna u nizu ‘normalnih’ predmeta koprivničkog Prekršajnog suda, no odnedavno je postala i dokaz u mnogo ozbiljnijem predmetu za pokušaj ubojstva koji sudac Tomislav Brđanović vodi na Županijskom sudu u Varaždinu protiv Siniše Igreca (40) iz Sigeca.
Igrec je Šimpovića, prema optužnici, pokušao ubiti u kafiću Crn-bel u Peterancu kod igrališta NK Panonije. Igrec se tereti da je nakon tučnjave Šimpovića nožem piknuo u vrat. Oštrica je završila šest centimetara duboko u njegovu vratu, tako da Šimpović nije ubijen samo pukim slučajem i pravovremenom intervencijom liječnika.
Sudac Tomislav Brđanović na prošlom je ročištu prihvatio prijedlog Igrecove obrane i zatražio pregled prekršajne evidencije Siniše Šimpovića. Inače, na prošlom je suđenju svjedočio Štef Igrec, otac optuženog Siniše Igreca koji je rekao kako je Šimpović vrlo konfliktna osoba s kojom se i sam počesto sukobljavao.
– On često izaziva sukobe, češće pod utjecajem alkohola. Tada je agresivan. Bio sam prisutan jednom prilikom u kafiću kada je pod utjecajem alkohola radio probleme. Vlasnik kafića nekoliko ga je puta ošamario i pozvali su mu oca da smiri situaciju. No, kada je došao njegov otac, Šimpović ga je pivskom bocom udario po glavi – posvjedočio je Štef Igrec i opisao kako je i sam s oštećenim Šimpovićem imao problema. Jedan od slučajeva detaljno je iznio i na sudu.
– Prije godinu i pol bio sam u kafiću Sportska u Sigecu. Ne sjećam se točno što je bio povod sukoba, no mogu reći da sam Šimpovića dvaput ošamario nakon čega se smirio. Budući da radim kao zaštitar u diskoklubovima, također mi je poznato njegovo problematično ponašanje. Znam da je sudjelovao u tučnjavi u Orinocu u Koprivnici zbog čega je bio priveden na policiju. Moj sukob sa Šimpovićem bio je prije ovog događaja za koji se tereti moj sin – rekao je na prošlom ročištu svjedok Štef Igrec.
Siniša Šimpović, u dosadašnjem tijeku suđenja za pokušaj ubojstva, porekao je da je bilo čime izazvao Sinišu Igreca, no priznao je kako se kobne večeri dvaput s njim sukobio. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA