Nastavlja se izgradnja nogostupa: Uskoro će pješačke staze dobiti tri ulice

Podravski list profile

U dijelu Ulice kralja Tomislava nastavljeni su radovi na izgradnji nogostupa. Pješačku stazu u dužini od 900 metara dobit će lijeva strana ulice od Kajićeva mosta do kućnog broja 85 te desna strana od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe do spoja s Đuriševićevom.

– Trenutno se postavljaju rubnjaci i slivnici nakon čega će se asfaltirati pješačka staza i kolni prilazi – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nogostupe će uskoro dobiti i ulice Šandora Brauna i Pešćenica. U tim je ulicama završena priprema za asfaltiranje pješačkih staza i to u Braunovoj u dužini od 540 metara te u Pešćenici u dužini od 240 metara.

– Još uvijek su otvorene i prijave vlasnika kuća za asfaltiranje kolnih prilaza i to kroz pogodnost da za svoj udio budu u tom istom iznosu oslobođeni od plaćanja komunalne naknade – dodao je Hrvoje Janči.

U ovoj godini u planu je gradske uprave i izgradnja nogostupa te uređenje kolnih prilaza u Ulici Ciglenska. U toj ulici završeni su radovi na rješavanju odvodnje oborinskih voda koji su bili preduvjet za gradnju nogostupa. Raspisan je natječaj za izvođača radova pa se uskoro očekuje i početak radova na izgradnji pješačke staze u Ciglenskoj ulici.

Uz gradnju nogostupa, gradska uprava nastavlja suradnju s Hrvatskom elektroprivredom na obnovi stupova električne mreže. – Odličnu suradnju s HEP-om nastavljamo novim investicijama koje su vezane uz same gradske ulice. Stare drvene bandere bit će zamijenjene novima betonskima u ulicama Međašna, Matije Gupca i Donji Brvci – zaključio je Hrvoje Janči.

FOTOO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti