Nastavlja se postupak protiv učitelja zbog spolne zloporabe djevojčice

Županijski sud u Varaždinu prihvatio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici kojom je sudac Krešimir Pavlović obustavio kazneni postupak protiv poznatog učitelja iz Bakovčica pored Koprivnice Radovana Kneževića.

Podsjetimo, za suca Općinskog suda Krešimira Pavlovića, diranje djevojčice za grudi ne predstavlja kazneno djelo. Ne ulazeći u dublji pravni smisao odluke suda, javnosti je pravno-laički doslovno objašnjeno kako diranje djevojčice za grudi, pritom joj tepajući kako je dobra, lijepa i slatka, ne predstavlja kazneno djelo.

Iznenađujuću, a sada potvrđeno i pravno gledajući potpuno promašenu odluku, sudac Pavlović je donio krajem siječnja. Na presudu su se žalili varaždinski tužitelji navodeći kako je Općinski sud “u svojem obrazloženju pobijanog rješenja potpuno pogrešno navodi kako nema subjektivnog elementa kaznenog djela u vidu postupanja počinitelja s ciljem zadovoljenja spolnog nagona, jer to uopće nije propisano kaznenim zakonom i nije obilježje kaznenog djela iz optužnice” – priopćili su u najavi žalbe koprivnički tužitelji, a da su bili u pravu, prošlog je tjedna na sjednici sutkinje Stanke Vuk Pintarić potvrđeno i na višem sudu.

Radovan Knežević

Sudac Pavlović svoju je odluku, kako nam je rekla glasnogovornica Općinskog suda u Koprivnici Marina Rengel Brlečić, pravdao nedostacima optužnice. No, Županijski sud nije prihvatio, po mnogima kontroverzno, njegovo pravno stajalište.

Radovan Knežević, ugledni član naše zajednice, bivši gradski vijećnik, dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Bakovčice, nekadašnji nogometni sudac, predsjednik društva Crnogaraca “Budva” iz Koprivnice, uhićen je u četvrtak 16. srpnja prošle godine o čemu smo izvijestili ovdje. Strašna optužba zgrozila je širu javnost, a Radovan Knežević je nakon uhićenja završio u istražnom zatvoru zbog utjecaja na svjedoke. O tome, okolnostima uhićenja i odjecima u javnosti također smo IZVIJESTILI.

Nakon završene istrage, Knežević je pušten na slobodu. Ispitani su bili svi svjedoci, a nakon što je pušten, oglasio je putem FACEBOOK-a.

Nakon prihvaćene žalbe na odluku o obustavljanju, Općinski sud će nastaviti kazneni postupak protiv učitelja. Postupak je od početka tajan i javnosti neće biti dostupni detalji tijeka kaznenog postupka.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI