Nastavljaju s gradnjom kanalizacije: Uskoro cijela općina pokrivena

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U naselju Jeduševac nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacije započeti lani. Ukupna duljina novoizgrađene kanalizacijske mreže iznosit će 2,7 kilometara, a izgradit će se i dvije precrpne stanice kapaciteta šest litara u sekundi.

Ukupna vrijednost investicije je 4,6 milijuna kuna, od čega će 80 posto financirati Hrvatske vode, a 20 posto Općina Koprivnički Bregi koja će nakon završetka radova biti prva općina na uslužnom području Koprivničkih voda koja će na svom području imati u potpunosti izgrađenu vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu. Radovi bi trebali biti gotovi do kolovoza.

– Jeduševac je posljednje naselje u općini koje nema kanalizacijsku mrežu, a mještani su iskazali interes za priključke tako da će izgradnja sigurno biti opravdana. Ovakvi projekti trebali bi pomoći da ljudi ostaju na selu i da imaju kvalitetne uvjete za život – kazao je Mario Hudić, načelnik Koprivničkih Bregi.

Kroz dvije prethodne etape izgrađena je kanalizacija u Koprivničkim Bregima i Glogovcu tako da će duljina kanalizacije nakon radova u Jeduševcu iznositi 27,3 kilometra na području općine, što je gotovo deset posto ukupne kanalizacijske mreže Koprivničkih voda.

– S Koprivničkim vodama dogovorili smo i dovršetak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na pojedinim manjim trasama koje u izvornim projektima nisu bile ucrtane, prvenstveno u Glogovcu, kako bismo u konačnici s vodovodnom i kanalizacijskom mrežom došli do svakog kućanstva – kazao je načelnik Hudić.

FOTO Općina K. Bregi

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI