Nastavljaju ulaganja: U planu gradnja novog tovilišta kapaciteta 1440 svinja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka Mesna industrija Natura, koju je nakon stečaja Nature Agro kupila moćna Osatina grupa Mirka Ervačića, nastavlja ulagati u tovilišta, kao što je bilo i najavljeno prilikom preuzimanja posrnulih pogona nekadašnje perjanice đurđevačkog gospodarstva.

U planu je gradnja novog tovilišta kapaciteta 1440 svinja čime bi se udvostručio dosadašnji tov i dosegao godišnji kapacitet od 10.000 tovljenika. Uz tovilište, Ervačićeva tvrtka namjerava izgraditi novu sabirnu stanicu za gnojnicu i hranilište, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja upravne zgrade Mesne industrije Natura i Natura nove. Za planirane investicije Ervačić je dobio potrebnu okolišnu dozvolu Ministarstva zaštite okoliša i energetike pa je za očekivati da će uskoro dobiti i preostale dozvole te da će moćna Osatina grupa u ovoj godini krenuti u novi investicijski ciklus u Đurđevcu.

U trećoj, završnoj fazi, Ervačić namjerava izgraditi još novih objekata za proizvodnju prasadi s godišnjim kapacitetom od 19.000 tovljenika te bioplinsko postrojenje kakvo je njegova Osatina grupa izgradila na tovilištima u Semeljcima.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI