Nastavljena modernizacija javne rasvjete u Đurđevcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području Đurđevca nastavljena je rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete. U sklopu projekta vrijednog tri milijuna kuna sve će žarulje biti zamijenjene modernom LED rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede i poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Projektom se, osim zamjene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela, planira i nadopuniti mreža novim rasvjetnim tijelima na području grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Dosad je zamjena žarulja obavljena u većem dijelu gradskih ulica te u prigradskim naseljima Sirova i Suha Katalena, Čepelovac, Severovci, Sveta Ana, Grkine, Mičetinac i Budrovac. 

– Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50 posto godišnje, smanjit će se i svjetlosno zagađenje. Na taj način ova će se investicija sama otplatiti u roku od šest godina, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI